1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Kaya Hotels, Isparta’da jeotermal kaynak arayacak

Kaya Hotels, Isparta’da jeotermal kaynak arayacak

Isparta’nın Merkez ilçesi sınırları içinde 3 adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak. Ayrıca 5 adet doğal mineralli su arama sondaj kuyusu da açılacak.

Kaya Hotels, Isparta’da jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Kaya Hotels, Isparta’nın Merkez ilçesindeki ruhsatlı alanda 2 jeotermal kaynak arama ve 5 doğal mineralli su arama sondaj kuyusu açacak. 

Kaya Turistik Tesisleri Titreyengöl Otelcilik A.Ş. tarafından, Isparta İli, Merkez İlçesi, Kadılar Köyü, yakınlarında yer alan Doğal Minerali Su 2022/01numaralı arama ruhsatlı sahada doğal mineralli su ve jeotermal kaynak arama amaçlı sondaj çalışması faaliyeti planlanıyor. Projenin değeri 3 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında 16 bin metrekarelik alanda her bir lokasyonu 2 bin metrekare olacak şekilde 3 adet jeotermal kaynak ve 5 adet doğal mineralli su arama amaçlı sondaj çalışması yapılacak. Herhangi bir sondaj lokasyonunda arama faaliyeti tamamlanmadan diğer sondaj lokasyonuna geçilmeyecek. Jeotermal kaynak arama sondaj kuyularında en fazla 1100 metre derinliğe kadar inilecek. 

Açılacak kuyular, tespit ve arama amaçlı olup arama sondajlarında karotlar alınıp jeofizik kuyu logu ölçümü yapılacak. Bu çalışmalar sonrasında elde edilen sondaj verileri ile jeotermal kaynağın ve doğal mineralli suyun özellik ve rezervine ilişkin durum tespiti yapılacak. Elde edilen kaynak veriler esas alınarak ileriki dönemlerde jeotermal kaynağın ve doğal mineralli suyun kullanılması için ruhsat sahası içerisinde sondaj kuyularının açılması planlanıyor.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler