1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Kayadüzü RES kapasitesini arttıracak

Kayadüzü RES kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Merzifon Enerji’nin Amasya’da işlettiği 39 MW'lık Kayadüzü RES kapasitesini aşamalı olarak arttırarak 75 MW’a çıkaracak.Merzifon...

Kayadüzü RES kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Merzifon Enerji’nin Amasya’da işlettiği 39 MW'lık Kayadüzü RES kapasitesini aşamalı olarak arttırarak 75 MW’a çıkaracak.

Merzifon Enerji A.Ş. tarafından Amasya ili Merzifon ilçesi Kayadüzü Beldesi, Hırka Tepe, Bakacak Tepe, Gölçukur Tepe, Sivritaş Tepe, Mercanağıl Tepe, Yığılıtaş Tepe, Göçene Tepe, Bakırharman Tepe ve Kızılsenir mevkiinde kurulmuş olan Kayadüzü Rüzgar Enerji Santrali kapasitesini 26 MW arttıracak. Halihazırda 39 MW olan kapasitesini iki aşamada arttırarak 75 MW’a çıkaracak. 

23.469.769,7 TL bedelli proje kapsamında mevcutta işletmede olan 16 türbine, 14 türbin ilavesi ile toplam 30 türbine çıkartılacak. Tesiste rüzgar türbinleri vasıtasıyla yılda 118.660 MWh/yıl enerji üretilirken yapılacak kapasite artışı ile buna 122.905 MW/yıl ilave olarak toplam 241.565 MWh/yıl enerji üretilecek.

Mevcut durumda üretilen elektrik enerjisinin 0,5 km uzaklıktaki Ladikçim – Merzifon II Enerji İletim Hattı’na bağlantısı mevcut.

HALK PROJE HAKKINDA BİLGİLENDİRİLECEK

Kayadüzü RES Kapasite Artışı projesi ile ilgili ÇED Başvuru Dosyası görüşe açıldı. projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 13/01/2017 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya AMASYA Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler. 

Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve AMASYA Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler