1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Kayseri, Bilecik, Gümüşhane ve Sinop'ta acele enerji kamulaştırmaları

Kayseri, Bilecik, Gümüşhane ve Sinop'ta acele enerji kamulaştırmaları

Enerji Günlüğü - Yahyalı RES, Meryem RES, Alınyayla HES ile Sinop'ta kurulacak enerji nakil hattı için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.Bakanlar...

Kayseri, Bilecik, Gümüşhane ve Sinop'ta acele enerji kamulaştırmaları

Enerji Günlüğü - Yahyalı RES, Meryem RES, Alınyayla HES ile Sinop'ta kurulacak enerji nakil hattı için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Bakanlar Kurulu kamulaştırma kararlarını bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak duyurdu. 

Buna göre Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı Kayseri'de kurulması planlanan Yahyalı RES, Gümüşhane'de kurulması planlanan Alınyayla Regülatörü ve HES, Bilecik'te kurulması planlanan Meryem RES projeleri ile Sinop'ta kurulması planlanan Çiğdem Regülatörü ve HES-Ayancık TM Enerji Nakil Hattı projeleri için acele kamulaştırmalar yapacak.

KAMULAŞTIRILACAK YERLER

Kayseri'de kurulması planlanan Yahyalı RES Projesi için Develi ilçesine bağlı Şıhlı köyü Cumhuriyet mahallesi ile Havadan ilçesi, Yahyalı ilçesine bağlı Karaköy, Taşhan, Süleymanfakılı ve Denizovası köylerinde bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Gümüşhane'de kurulması planlanan Alınyayla Regülatörü ve HES Projesi için Torul ilçesine bağlı Alınyayla köyünde bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak. 

Bilecik'te kurulması planlanan Meryem RES projesi için Merkeze bağlı Kuyubaşı ve Ören köylerinde bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak. 

Sinop'ta kurulması planlanan Çiğdem Regülatörü ve HES-Ayancık TM Enerji Nakil Hattı projeleri için Ayancık ilçesine bağlı Kaldırayak, Kütük, Gölköy, Babaçay, Akçakese, Pazarcık ve Cevizli köylerindeki bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler