1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kayseri OSB GES yeniden kapasite arttıracak

Kayseri OSB GES yeniden kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, daha önce kapasitesini iki katına çıkardığı Güneş Enerjisi Santrali'nin kapasitesini...

Kayseri OSB GES yeniden kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, daha önce kapasitesini iki katına çıkardığı Güneş Enerjisi Santrali'nin kapasitesini yeniden arttırıyor. 

Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından Kayseri ili, Melikgazi ilçesi, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 231.670,23 m2'lik alanda kurduğu 32 MWe kapasitesindeki santrale 1 adet 9,9 MWe kapasitesinde santral eklenerek 41,9 MWe'ye çıkarmayı planlıyor.

İlk başta 16 MW kurulu güçte planlanan Güneş Enerjisi Santrali'nin kapasitesi iki kat arttırılarak 32 MW'a çıkarılmıştı. 

9,9 MW'lık Tesis için toplam bedeli 26.617.283,00 TL olarak hesaplanan proje öncelikli olarak KOSB'nin elektrik giderlerinin karşılamak üzere ve artan enerjiyi ise katılımcı sanayicilere direk veya endirek katkı sağlamak amacı ile planlandı.

Projenin ÇED işlemleri tamamlandıktan sonra öncelikli olarak enerji projeleri hazırlanarak TEDAŞ Genel Müdürlüğüne onaylatılacak.

KAYSERİ OSB GES KAPASİTE ARTTIRACAK

Önceki ve Sonraki Haberler