1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kayseri’de çiftçiler tarlalarını güneşle sulayacak

Kayseri’de çiftçiler tarlalarını güneşle sulayacak

Enerji Günlüğü - Kayseri Yeşilhisar Sulama Kooperatifi 1 MW kurulu gücünde Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Santrali kurmak üzere ELTEMTEK ile anlaşma...

Kayseri’de çiftçiler tarlalarını güneşle sulayacak

Enerji Günlüğü - Kayseri Yeşilhisar Sulama Kooperatifi 1 MW kurulu gücünde Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Santrali kurmak üzere ELTEMTEK ile anlaşma imzaladı.
Anlaşmayla ilgili olarak ELTEMTEK merkez ofisinde düzenlenen imza törenine AK Parti Kayseri Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Sadık YAKUT, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar KARAYEL, ELTEMTEK Yönetim Kurulu Başkanı ve TEİAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Odelli AKÜZÜM, ELTEMTEK Yönetim Kurulu Üyeleri Fikret ÇAKIR ve Yılmaz HÖKELEK ile TEMSAN Genel Müdürü Hilmi BAŞTÜRK, AK Parti Yeşilhisar İlçe Başkanı Abdullah CEYLAN ve Yeşilhisar Sulama Kooperatifi Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
Törende, Güneş enerjisi hakkında bilgi veren ELTEMTEK Genel Müdürü Sinan COŞKUN Şirketlerinin Güneş enerjisi ile ilgili uzun zamandır çalıştığını, enerji alanındaki 30 yıllık tecrübelerini Güneş enerjisi sektöründe etkin olarak kullanacaklarını belirtti. Kayseri Yeşilhisar Sulama Kooperatifi ile yapılan sözleşme kapsamında ilk etapta 1 MW’lık bölümün hızlı bir şekilde tamamlanacağını ifade eden COŞKUN, ülkemizde Güneş enerjisinden elektrik üretiminin 2013 yılında hızlanacağını ifade etti. Proje detayları hakkında heyete bilgi veren COŞKUN “Tarımsal Sulama anlamında bu anlaşmanın örnek bir proje olacaktır ” dedi.
Söz konusu anlaşma kapasitenin 10 MW kadar çıkarılabilmesini içeriyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler