1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kayseri'de elektrik iletim hattı yapılacak

Kayseri'de elektrik iletim hattı yapılacak

Enerji Günlüğü - TEİAŞ, Kayseri'de Sendiremeke TM'den Öksüt Madencilik TM'ye 154 kV gerilimli elektrik enerjisi iletim hattı yapacak.Türkiye Elektrik İletim...

Kayseri'de elektrik iletim hattı yapılacak

Enerji Günlüğü - TEİAŞ, Kayseri'de Sendiremeke TM'den Öksüt Madencilik TM'ye 154 kV gerilimli elektrik enerjisi iletim hattı yapacak.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş.(TEİAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından, Kayseri ili, Develi ilçesi sınırları içerisinde 26,05 km uzunluğunda ve 154 kV gerilimli Sendiremeke TM – Öksüt Madencilik TM Elektrik Enerjisi İletim Hattı (EEİH) projesi hayata geçirilecek.

Proje ile Öksüt Altın Madeni tesislerinde ihtiyaç duyulacak enerjinin, 26,05 km'lik ve 154 kV gerilimli Sendiremeke TM – Öksüt Madencilik TM EEİH ile karşılanması hedefleniyor. Ayrıca proje sahibi tarafından Develi ilçesi, İnceçayır Mevkiinde elektrik enerjisi iletim hattının bağlanacağı trafo merkezinin yapımı da planlanıyor.

154 kV ve üzeri gerilime sahip ulusal enterkonnekte sisteminden sorumlu tek yetkili kuruluş TEİAŞ olduğu için Öksüt Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile TEİAŞ arasında 04 Eylül 2015 tarihinde sistem bağlantı anlaşması imzalandı.

Yapımı planlanan elektrik enerjisi iletim hattında 1272 MCM kesite sahip iletkenli tel kullanılacak ve bu tellerden 154.000 volt gerilimde enerji taşınacak. Daha önce 25,1 km olarak hesaplanan hattın uzunluğu revize çalışmaları sonrasında 26,05 km olarak belirlendi. Yeni güzergah planına göre, 2 adet nihayet direği ile 16 adet some noktası kullanılması planlanıyor.

Ekonomik ömrü 30 yıl olarak belirlenen projenin bedeli ise 3.763.817,25 TL olarak belirlendi. Projeyle alakalı ÇED olumlu kararı verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler