1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Kayseri’de jeotermal kökenli gaz aranacak

Kayseri’de jeotermal kökenli gaz aranacak

Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde 3 adet jeotermal sondaj kuyusu açılacak ve yılda 50 bin ton jeotermal kökenli karbondioksit, metan gazı ve diğer gazların üretimi yapılacak.

Kayseri’de jeotermal kökenli gaz aranacak

Enerji Günlüğü - Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde jeotermal kökenli gaz aranması, çıkarılması ve işlenmesi tesisi kurulması planlanıyor. 

Kayseri İli, Yeşilhisar İlçesi 38/2020-03 ruhsat numaralı sahada Sabri Çelik tarafından “Jeotermal Kökenli Gaz (Karbondioksit) Aranması, Çıkarılması ve İşlenmesi Tesisi” kurulması planlanıyor. Projenin değeri 10 milyon lira olarak öngörülüyor. 

Proje kapsamında Jeotermal Kökenli Gaz (Karbondioksit) araması için sondaj noktaları belirlenecek ve bu noktalarda yaklaşık 3 adet üretim kuyusu ve 3 adet de reenjeksiyon kuyusu açılacak. Ayrıca proje alanı içerisinde belirlenen fabrika alanı içerisine de tesis kurulacak ve çıkarılacak olan Karbondioksit gazı burada saflaştırma ve sıvılaştırma işlemine tabi tutulacak. 

TESİSİN KAPASİTESİ 50 BİN TON/YIL OLACAK

Kurulacak olan tesisin kapasitesi 50.000 ton/yıl olacak. Kuyudan çıkan CO2 %99,85 kalitede iken Saflaştırma ve Sıvılaştırma Tesisinden çıkan CO2’in en az %99,9 kalitede olması bekleniyor. Tesiste arama döneminde 10, inşaat aşamasında 10, işletme aşamasında 15 personel çalıştırılacak. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler