1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kayseri`nin üç ilçesi doğalgaz istemiyor

Kayseri`nin üç ilçesi doğalgaz istemiyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere doğalgaz hizmetinin verilmesiyle ilgili yapılan çalışmada...

Kayseri`nin üç ilçesi doğalgaz istemiyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere doğalgaz hizmetinin verilmesiyle ilgili yapılan çalışmada Kayseri’nin üç ilçesinde yapılan müracaatların çok az olduğunu açıkladı.

Bakan Taner Yıldız, Bakan Taner Yıldız, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Kayseri Şubesi'nin (MÜSİAD) düzenlediği bayramlaşma programında yaptığı konuşmada,ilçelere doğalgaz hizmeti verilmesiyle ilgili çalışma hakkında Kayseri’nin Bünyan, Yahyalı ve Pınarbaşı ilçelerinden yapılan müracaatların beklentilerinin çok altında kaldığını söyledi.

BAŞVURULAR BEKLENTİLERİN ÇOK ALTINDA

Başvuru rakamlarıyla ilgili ayrıntılı bilgi veren Yıldız, "Kayseri’de özellikle doğalgazla alakalı tabi ki ilerde böyle bir tercih olacak. Yahyalı, Bünyan ve Pınarbaşı’nda doğalgazla ilgili müracatlar alındı. Nüfusu 10 binin üzerinde olmasına rağmen Yahyalı’da 7 bin 400 meskenden 177 tane doğalgaza müracaat oldu. Beklediğimizin çok altında kaldı. Bünyan’da 5 bin civarındaki meskenden 187 tane müracaat var. Pınarbaşı’nda 3 bin 500 meskenden 200 müracaat oldu. Zannediyorum hanım kardeşlerim de bir başka kışa tercihlerini bıraktılar. Biz bu hizmetlerin Kayseri’den başlayarak Türkiye’nin dört bir yanında kullanılmasını isterdik." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler