1. HABERLER

  2. Kayseri'ye en uygun olanı polikristal paneller

Kayseri'ye en uygun olanı polikristal paneller

Enerji Günlüğü – Erciyes Üniversitesi'nde yapılan çalışmaya göre Kayseri bölgesi için en uygun panel tipinin polikristal paneller olduğunu söyledi.Erciyes...

Kayseri'ye en uygun olanı polikristal paneller

Enerji Günlüğü – Erciyes Üniversitesi'nde yapılan çalışmaya göre Kayseri bölgesi için en uygun panel tipinin polikristal paneller olduğunu söyledi.

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Enerji Planlaması ve Yönetimi Anabilim Dalı Arş. Gör. Seyfettin Gürel, İstanbul'da gerçekleştirilen SolarTR 2016 etkinliği kapsamında yaptığı konuşmada, Kayseri bölgesi için en uygun PV panel tiplerinin seçimi ile ilgili yaptıkları bir çalışma hakkında bilgi verdi. 

Gürel, “Üniversitemizde, Kayseri’de kullanılan PV panel çeşitlerini ve bu panellerden hangisinin bu bölgeye en uygun olduğunu araştıran bir çalışma yaptık. Yaptığımız çalışmada Kayseri bölgesi için en uygun panel tipinin polikristal paneller olduğunu gördük.” dedi.

ÜÇ PANEL TİPİNİ İNCELEDİK

Spesifik olarak 3 panel tipini inceliklerini belirten Gürel, “Birincisi monokristal paneller. Bu panellerin en önemli özelliği, daha az ışında daha yüksek enerji sağlaması, yani daha verimli olması. İkincisi polykristal paneller. Bu panellerin özelliği ise maliyetinin daha düşük olması. Son olarak İnce film paneller. Bu panellerin özelliği ise kalınlığı az olduğu için kullanım kolaylığı.” dedi.

Melis ÇALAPKULU - Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler