1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’da arıza kaynaklı elektrik kesintisi 

Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’da arıza kaynaklı elektrik kesintisi 

Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’da dün toplu elektrik kesintisi yaşandı. Kesintilerin Kazakistan elektrik şebekesinde yaşanan bir arızadan kaynaklandığı belirtildi.

Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’da arıza kaynaklı elektrik kesintisi 

Enerji Günlüğü - Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’da dün sabah toplu elektrik kesintisi yaşandı.

Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan'da 25 Ocak 2022 sabah saatlerinde elektrik kesintileri yaşandı. Elektrik arızasının nedeni inceleniyor. Kırım Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, toplu elektrik kesintisinden sonra Kazakistan’ın en büyük şehri Almatı ve Kırgızistan’ın başkenti Bişkek ile Özbekistan’ın bazı bölgelerinde elektriğe erişim yeniden sağlandı.

KAZAKİSTAN’DA TÜM ELEKTRİK HATLARI YENİDEN AÇILDI

Kazakistan Elektrik Şirketi, dün yerel saatle 13.39 itibarıyla Almatı şehri ile Almatı eyaletinde elektrik kesintisinin giderilmesine ilişkin yapılan çalışmaların sonucunda tüm elektrik hatlarının yeniden açıldığını duyurdu.

ORTA ASYA ORTAK ELEKTRİK SİSTEMİNDE BİR İLK

Kırgızistan’ın tüm bölgelerinde yerel saatle 15.00 sularında elektrik arızasının yarısından fazlası giderildi. Yaklaşık 2 saat elektriksiz kalan Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te de elektriğe erişim sağlandı. Enerji Bakanı Doskul Bekmurzayev, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sovyetler Birliği döneminde kurulan Orta Asya Ortak Elektrik sisteminde ilk kez “acil bir durum” yaşandığını belirtti.

KAZA KAZAKİSTAN KAYNAKLI

Özbekistan Enerji Bakanlığı, çeşitli bölgelerde elektrik kesintilerini çözmek için çalışmaların sürdüğünü ve kesintinin Kazakistan'ın elektrik şebekesinde yaşanan bir kazadan tetiklendiğini söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler