1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kazakistan-Rusya gaz boru hattında patlama

Kazakistan-Rusya gaz boru hattında patlama

Kazakistan’dan Rusya’ya doğal gaz taşıyan Soyuz Doğal Gaz Boru Hattı’nda patlama yaşandığı ve hattan gaz akışının durduğu bildirildi.

Kazakistan-Rusya gaz boru hattında patlama

Enerji Günlüğü - Kazakistan’dan Rusya’ya doğal gaz taşıyan Soyuz Doğal Gaz Boru Hattı’nda patlama yaşandığı ve hattan gaz akışının durduğu bildirildi. 

Rusya Bölgesel Rusya Acil Durum Bakanlığı, Rusya’nın Orenburg bölgesinden Kazakistan'a uzanan Soyuz Doğal Gaz Boru Hattı’nda bir patlama olduğu bildirildi. Rus yetkililerin verdikleri bilgiye göre, boru hattının Orenburg bölümünde bir patlama meydana gelen patlama bugün saat 10: 40'ta, Mukhranovo köyünden 6-7 kilometre uzaklıkta gerçekleşti. Patlama sonrasında acil yardım ve onarım ekipleri bölgeye sevk edildiği herhangi bir yaralanma olayının olmadığı kaydedildi.

KAZAKİSTAN: DURUM KONTROL ALTINDA

Kazakistan, boru hattı patlaması sonrasında durumun kontrol altında olduğunu bildirdi. Hattan gaz akışı, patlamanın ardından durdurulmuştu. Kazakistan açıklamasında gaz akışının Orta Asya hattı üzerinden yapıldığını belirtti.

Rusya, Kazakistan ve Türkmenistan’dan aldığı doğalgazı Avrupa’ya Soyuz boru hattından taşıyor. Hat yılda 72 milyar metreküp gaz taşıma kapasitesine sahip. Ukrayna’da ikiye ayrılan hattın bir ayağı Moldova-Romanya-Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye ulaşıyor. Diğer ayağı ise Transgas hattına bağlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler