1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kazakistan ve Azerbaycan LNG tesisi kurabilir

Kazakistan ve Azerbaycan LNG tesisi kurabilir

Enerji Günlüğü - Kazakistan, Azerbaycan ile birlikte ülkede bir LNG tesisi ile petrol mühendisliği alanında bir ortak girişim kurmayı görüşüyor.Kazakistan...

Kazakistan ve Azerbaycan LNG tesisi kurabilir

Enerji Günlüğü - Kazakistan, Azerbaycan ile birlikte ülkede bir LNG tesisi ile petrol mühendisliği alanında bir ortak girişim kurmayı görüşüyor.

Kazakistan Enerji Bakanı Kanat Bozumbayev, Kazakistan ve Azerbaycan'ın Kazakistan'ın batısındaki sıvılaştırılmış doğal gaz üretimi için bir tesis kurma olasılığını değerlendirdiklerini açıkladı. 

Bozumbayev, “Daha fazla LNG ihracatı ve Azerbaycan üzerinden daha fazla ihracat ve transit geçişi için Aktau'da bir sıvılaştırılmış gaz üretim tesisi kurmayı düşünüyoruz. Bu konular gündemde” ifadesinin kullandı.

Ayrıca, Azerbaycan ile Kazakistan'da petrol mühendisliği alanında bir ortak girişim kurma olasılığının tartışıldığını da kaydeden Bozumbayev, "Azerbaycan gelişmiş bir petrol mühendisliği endüstrisine sahip. Kazakistan'da Azerbaycan’ın sahip olduğu bu sermaye, tecrübe, beceri ve teknolojileri ile böylesi bir tesisin kurulması ve bu ürünlerin petrol şirketlerine gelecekte satılması konusunu değerlendiriyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler