1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kazakistan’dan petrokimya yatırımlarına kolaylık

Kazakistan’dan petrokimya yatırımlarına kolaylık

Enerji Günlüğü - Kazakistan, petrokimya sektöründe yatırım çekmek için vergi ve gümrük kolaylığı yanında lisans kolaylığı da sağladı.Kazakistan’ın...

Kazakistan’dan petrokimya yatırımlarına kolaylık

Enerji Günlüğü - Kazakistan, petrokimya sektöründe yatırım çekmek için vergi ve gümrük kolaylığı yanında lisans kolaylığı da sağladı.

Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleştirilen Dünya Petrol Konseyi kapsamında düzenlenen “yatırım imkanları, sürdürülebilir kalkınma için yeni çözümler” temalı toplantıda konuşan Kazakistan Enerji Bakanı Kanat Bozumbayev, ülke ekonomisinin büyümesine katkı için petrokimya sektöründe vergi ve gümrük kolaylığı yanında lisans kolaylığı da sağladıklarını belirtti. 

Enerji sektöründe yatırım ilişkilerini derinleştirmeyi hedeflediklerini belirterek, toplantının dünyaya yeni imkan ve beklentileri hakkında bilgi vermek için çok iyi bir fırsat olduğunu kaydeden Bozumbayev, petrokimya sektörüne yapılan yatırımın ülke ekonomisinin büyümesine katkı sağladığını söyledi. Kazakistan’ın Atırav eyaletindeki petrokimya bölgesinde vergi ve gümrük kolaylığı sağlayarak sektöre yatırım çekmeyi hedeflediklerini aktaran Bozumbayev, ayrıca sektördeki süreçlerin basitleştirildiğini, lisans verme süresinin de azaltıldığını kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler