1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kazakistan’ın Çin’e petrol ihracı azaldı

Kazakistan’ın Çin’e petrol ihracı azaldı

Enerji Günlüğü - Kazakistan’ın bu yıl Çin’e ham petrol ve doğalgaz ihracatı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 37 azaldı.Kazakistan...

Kazakistan’ın Çin’e petrol ihracı azaldı

Enerji Günlüğü - Kazakistan’ın bu yıl Çin’e ham petrol ve doğalgaz ihracatı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 37 azaldı.

Kazakistan Maliye Bakanlığı Gümrük Komitesi, Kazakistan’ın 2014 yılı ham petrol ihraç rakamlarını açıkladı. Kazakistan’ın 2013 yılı verilerine göre Çin’e ihraç ettiği ham petrol ve doğal gaz miktarında yüzde 37’lik azalma yaşandığı kaydedildi.

2014 yılında Çin’e 4.6 milyar dolar tutarında 5.8 milyon ton petrolün ihraç edildiğini belirten Gümrük Komitesi, Kazakistan-Rusya ve Belerus’un üye olduğu Gümrük Birliği ülkelerinin toplamda petrol ihracında bir önceki yıla göre yüzde 3 oranında düşüş yaşadığını duyurdu.

Kazakistan’dan İtalya’ya 16.5 milyon ton (13.6 milyar dolar), Hollanda’ya 7 milyon ton(5.6 milyar dolar), Çin’e 5.8 milyon ton(4.6 milyar dolar), Fransa’ya 4.8 milyon ton(4.1 milyar dolar), İsviçre’ye 4.8 milyon ton(3.7 milyar dolar) ve Romanya’ya 3.4 milyon ton(2.6 milyar dolar) ham petrol ihraç ediliyor.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler