1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kazancı Holding 490 milyon liralık hisse satacak

Kazancı Holding 490 milyon liralık hisse satacak

Enerji Günlüğü - Kazancı Holding, iştiraki Aksa Enerji’nin sermayesinde sahip olduğu ve yüzde 16,3’üne denk gelen 100 milyon adet B grubu payın uluslararası...

Kazancı Holding 490 milyon liralık hisse satacak

Enerji Günlüğü - Kazancı Holding, iştiraki Aksa Enerji’nin sermayesinde sahip olduğu ve yüzde 16,3’üne denk gelen 100 milyon adet B grubu payın uluslararası nitelikli yatırımcılara satış süreci için Bank of America Merrill Lynch’i yetkilendirdi. Toplam sermayesi 613.2 milyon lira olan Aksa Enerji’de Kazancı Holding’in yüzde 81.54, Goldman Sachs’ın yüzde 13.30 payı bulunuyor. Şirketin yüzde 5.15’i halka açık. Piyasa değeri 3 milyar lira olan Aksa Enerji’de Kazancı Holding’in satmayı planladığı hisselerin değeri 490 milyon lira seviyesinde bulunuyor.

Şirketten KAP’a yapılan açıklamaya göre söz konusu işlem için 20-24 Mayıs arasında tanıtım toplantıları yapılacak. İşlem çerçevesinde sadece nitelikli kurumsal yatırımcılara satış gerçekleştirilecek olup, herhangi bir ülkede halka arz işlemi gerçekleştirilmeyecek.

Öte yandan yapılacak işlem sadece nitelikli yatırımcılara yapılacak satışları kapsamakta olduğu için, Türkiye’de de halka arz niteliği taşımayacak. Açıklamadaki bilgilere göre Kazancı Holding, bu satıştan elde edeceği net hasılatın asgari yüzde 80’ini, kendisinin ve iştiraklerinin Aksa Enerji’ye olan mevcut borçlarının geri ödenmesinde kullanılmasını sağlayacak.Aksa Enerji ise Kazancı Holding’den alınacak olan hasılatın büyük bir bölümünü, kısa vadeli borçlarının ile 2013 ve 2014 yıllarında gerçekleştirilecek elektrik üretim yatırımlarında kullanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler