1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. KBR, düşük verimli Türk kömürünü değerlendirmeye talip

KBR, düşük verimli Türk kömürünü değerlendirmeye talip

Enerji Günlüğü - Kömürden gaz elde etme teknolojisine sahip ABD'li KBR (NYSE: KBR) şirketi, düşük verimlilikteki kömür rezervlerinin verimli kullanımı...

KBR, düşük verimli Türk kömürünü değerlendirmeye talip

Enerji Günlüğü - Kömürden gaz elde etme teknolojisine sahip ABD'li KBR (NYSE: KBR) şirketi, düşük verimlilikteki kömür rezervlerinin verimli kullanımı için geliştirdiği teknolojiyi Türkiye'de de uygulamaya geçirmeyi hedefliyor. 

Enerji, hidrokarbon, devlet hizmetleri, madenler, inşaat altyapı, elektrik, endüstriyel ve ticari pazarları destekleyen, uluslararası bir mühendislik, inşaat ve hizmet şirketi olan KBR şirketi, İstanbul'da "Kömürden Gaz Elde Etme" konulu bir seminere ev sahipliği yaptı. 

Seminerde, KBR Yöneticileri,Türkiye’deki sektör temsilcilerine şirketin kömürün ticarileştirme teknolojisini oluşturan, gelişmiş bir gazlaştırma işlemi teknolojisi olan Nakliye Entegrasyonlu Gazlaştırma Teknolojisi’ni (TRIG™) tanıttı. 

KBR Technology Başkan Yardımcısı Faisal Mohmand, "Yüksek doğalgaz maliyetleri göz önüne alındığında , enerji ihtiyaçları için yararlanılmayan kömürlerin değerlendirilmesini sağlayan, kömürden gaz elde etme teknolojisi Türkiye için önemli bir çözümdür. Türkiye’nin linyit rezervleri bakımından dünyadaki en zengin 7. ülke olması da KBR’ın (TRIG™) teknolojisini yerli kömür rezervleri için ideal kılıyor" diye konuştu. 

Seminerde, Türkiye'de de düşük verimlilikte (linyit) kömür ve yüksek kül içeriğine sahip kömür gibi düşük sınıf kömür rezervlerinden, miktar olarak bol bulunmasına rağmen, enerji kaynağı olarak yeterince yararlanılamadığına dikkat çekildi. TRIG teknolojisinin ise linyit kömürünün yüksek kaliteli sentez gazına dönüştürülerek enerji ve sanayinin çeşitli alanlarında kullanılabilmesini sağladığı vurgulandı. Bu teknoloji sayeside kömürden temiz enerji üretilirken, hava kirliliğine yol açan maddeler de çok düşük düzeylere indiriliyor. 

KBR uzmanlarının verdiği bilgiye göre, Entegre Gazlaştırma Kombine Çevrim uygulamalarında enerji üretimi için TRIG™ kullanarak düşük kaliteli kömürü işleyerek çevre dostu, büyük ölçekli enerji üretim tesislerine dönüştürmek mümkün. Bu uygulama hem düşük maliyetli hem de etkin ve pratik bir yol olarak gösteriliyor. 

TRIG™ teknolojisi aynı zamanda endüstriyel amaçlarla kömürden Amonyak ve Gübre, İkame doğalgaz ve bazı kimyasalların üretilmesinde de kullanılabiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler