1. HABERLER

  2. PETROL

  3. KBR- SOCAR ortaklığı Türkiye'de büyümek istiyor

KBR- SOCAR ortaklığı Türkiye'de büyümek istiyor

Enerji Günlüğü - KBR- SOCAR LLC, doğalgaz, petrol ve kömür alanlarında sahip olduğu çeşitli teknolojileri Türkiye'de yatırımcılara sunmak istiyor.Houston...

KBR- SOCAR ortaklığı Türkiye'de büyümek istiyor

Enerji Günlüğü - KBR- SOCAR LLC, doğalgaz, petrol ve kömür alanlarında sahip olduğu çeşitli teknolojileri Türkiye'de yatırımcılara sunmak istiyor.

Houston merkezli Amerikan Enerji şirketi KBR ve Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın kurdukları ve başında Türk Genel Müdür Alp Togay Kurum’un olduğu mühendislik, teknoloji ve inşaat şirketi KBR- SOCAR LLC, Türkiye’de başarılı projelere imza atmak istiyor.

Türkiye’de de büyümek istediklerini belirten Alp Togay Kurum, “ KBR’ın LNG terminalleri, Amonya tesisleri, Petrokimya, Rafineri sanayiinde ve Kömürden Doğal Gaz Üretilmesi alanlarında çeşitli teknolojileri var. Bunları Türkiye’deki yatırımcılara sunup Türkiye’de de başarılı projelere imza atmak istiyoruz ”dedi.

Türk Genel Müdür Alp Togay Kurum, KBR’in 100 senelik Petrol ve Gas sektöründeki tecrübesini, sistemini ve teknolojisini SOCAR’ınvizyonu ve enerjisi ile birleştirdiklerini belirterek,  “Türk iş adamlarının yöneticilerin ve yönetim uzmanlarının Azerbaycan’a gelip son 13 yıldaki gelişmeleri görmesini tavsiye ederim.SOCAR’ın vizyonu ve tutkusu birçok firmaya örnek olabilir“dedi.

ŞİRKET BAKÜ'DE İKİNCİ PROJE ANLAŞMASINI İMZALADI

Mart 2015’de kurulan KBR- SOCAR LLC, Azerbaycan Sumgayit şehrindeki “Azerikimya Petrokimya Modernizasyon Projesinde” Proje Yönetim Danışmalığı ihalesini kazandı. Şirket, 2016 yılı başında da “Heydar Aliyev Rafinerisi Yenileme” projesinde Proje Yönetimi Danışmanlığı ihalesini kazanmıştı.

Son 21 seneden beri Azerbaycan’da faaliyet gösteren KBR, Shangachal terminalini ve Shah Deniz’deki 10  adetoffshore platformun dizayn edilmesi gibi çalışmalara da imza atmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler