1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. KBSB: Stratejik binalar alternatif yakıta dönsün

KBSB: Stratejik binalar alternatif yakıta dönsün

Enerji Günlüğü - Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği (KBSB) Başkanı Ahmet İlhan, stratejik kamu binalarının doğalgaz yerine alternatif yakıtlara...

KBSB: Stratejik binalar alternatif yakıta dönsün

Enerji Günlüğü - Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği (KBSB) Başkanı Ahmet İlhan, stratejik kamu binalarının doğalgaz yerine alternatif yakıtlara geçirilmesini önerdi, bu dönüşümü kısa süre içinde sağlayabileceklerini açıkladı.

Rusya hava kuvvetlerine ait bir savaş uçağının, Türkiye hava sahası ihlal gerekçesiyle düşürülmesinin yol açtığı Rusya-Türkiye geriliminin ortaya çıkardığı enerji yetersizliği tehdidi, doğalgaza alternatif arayışlarını hızlandırdı.

Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği (KBSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İlhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Eren, Veysel Karabaş, Cevat Akkaya ve Cem Özyıldırım'la birlikte İstanbul Levent'teki Avangarde Hotel’de bir basın toplantısı düzenledi.

KBSB Başkanı Ahmet İlhan, "Türk hava sahasının ihlal edilmesi sonrası, Rus devletinin, olayı tüm yönleriyle tetkik etmesini beklerken, ülkemize ve menfaatlerimize karşı çok yönlü bir saldırı, tahrik ve tehdit tavrı ortaya konuldu. Karşı karşıya olduğumuz tehdit ve tahriklerin, doğalgaz ihtiyacımızın yüzde 55’ini sağladığımız bir ülkeden olması, ülkemiz açısından bir tedirginlik kaynağı" dedi.

Ahmet İlhan, Rusya'nın, hukuk ve diplomasiye uygun olmayan bir şekilde, tabir-i caizse aba altından sopa gösterircesine, ‘Doğalgaz vanasının kapatılacağı’ söylemini satır aralarına sıkıştırıp ve ima ettiğini vurguladı.

Isıtma sektörünün en köklü kuruluşu konumundaki KBSB'nin, bu konunun muhatapları arasında yer aldığına işaret eden Ahmet İlhan "Başka bir ülke uçağının sınır ihlali yapmış olması nedeniyle düşürülmesi, ülkemiz silahlı kuvvetlerinin doğal görevidir. Gerek silahlı kuvvetlerimiz, gerek hükümetimizin egemenlik haklarımızı korumak konusundaki kararlı duruşunu destekliyoruz, 55 kazan sanayicisi üyemiz ile beraber arkalarında olduğumuzu bildiriyoruz" diye konuştu.


ÇARESİZ DEĞİLİZ, GÖREVE HAZIRIZ

Rusya’nın, Türkiye'nin stratejik işbirliği antlaşmalarını hukuksuz olarak tek taraflı şekilde askıya almasını, doğalgazı silah olarak kullanmak konusunda kapıyı sürekli açık tutmasını kınadıklarını kaydeden KBSB Başkanı Ahmet İlhan şöyle devam etti:

"Ülkemizin doğalgaz yakan cihazlar ve sistemler konusunda, çaresiz ve alternatifsiz olduğunun zannedilmesine de itiraz ediyoruz. Kazan ve basınçlı kap sanayicileri olarak, ülkemizin bu bağımlılıktan çıkmasını mümkün görüyor, destekliyor ve bu bağımlılıktan çıkış için göreve hazır olduğumuzu beyan ediyoruz."

45 GÜNDE DÖNÜŞÜM SAĞLARIZ

Türkiye'nin doğalgaz ambargosundan değil, önlem almakta geç kalmaktan korkması gerektiğini vurgulayan Ahmet İlhan şunları ekledi:

"Öncelikle, tüm stratejik kamu binalarında, doğalgaza alternatif yakıt için altyapı oluşması gerekiyor. Tüm stratejik kamu binalarında 45 gün içerisinde, alternatif yakıt altyapısının kurulabilmesi mümkün. Camia olarak, ülkemizin doğalgaza dönüşümünü kısa sürede sağladığımız gibi doğalgazdan alternatif yakıtlara geçişini de 2 yıl içerisinde sağlayabiliriz."

MERKEZİ SİSTEM TEŞVİK EDİLMELİ

Apartmanlarda, bireysel ısıtma sistemlerinin alternatif yakıta dönüşmesinin neredeyse imkansız olduğunu vurgulayan Ahmet İlhan "Bu nedenle olası doğalgaz krizlerinin önüne geçilmesi için binalarda ısıtma sistemlerinin merkezi hatta bölgesel olması yönünde teşvik edilmesi önem arz etmektedir. Bu da alternatif yakıt kullanımının daha kolaylaştırılmasını sağlayacaktır" dedi.

Ahmet İlhan, siyaset kurumu ve kamu bürokrasisinin talep etmesi halinde KBSB'nin tüm üyelerinin imkan ve kabiliyetlerini seferber ederek Türkiye'nin bu bağımlılıktan çıkması için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğunun altını çizdi.

...

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler