1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kearney: Yeşil fonlar ve teşvikler yenilenebiliri geliştirecek

Kearney: Yeşil fonlar ve teşvikler yenilenebiliri geliştirecek

Kearney Danışmanlık şirketi, yenilenebilir enerji kaynakları segmentinin yeşil fonlar ve salgın teşvikleriyle büyüyeceğini öngördü.  

Kearney: Yeşil fonlar ve teşvikler yenilenebiliri geliştirecek

Enerji Günlüğü - Kearney Danışmanlık şirketi, yenilenebilir enerji kaynakları segmentinin yeşil fonlar ve salgın teşvikleriyle büyüyeceğini öngördü.  

Uluslararası danışmanlık şirketi A.T. Kearney Yönetim Danışmanlık AŞ, Covid-19 salgınının enerji sektörüne etkilerini değerlendirdiği raporunda, salgın sürecinin özellikle rüzgar ve güneş enerjisine olumlu etkileri olduğunu bildirdi. 

Raporda salgın sürecinde petrol ve doğalgazın kârlılığında ciddi düşüşler yaşandığı vurgulanırken, rüzgâr ve güneş enerjisinin bu krizi daha güçlü yönettiği vurgulandı. Kearney Türkiye Direktörü Onur Okutur, rapora ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, “Tarife garantileri, rüzgar ve güneşi fiyat düşüşlerinden korudu. 2020’nin ilk çeyreğinde enerji talebi küresel bazda yüzde 2,5 azalırken yenilenebilir enerjiye talep, geçen yılın ilk çeyreğine oranla yüzde 1,5 arttı” dedi. 

Enerjide yaşanan büyük dönüşümün liderlerinin önümüzdeki birkaç yıl içinde netleşeceğini belirten Okutur, “Erken davrananlar büyük kazançlar elde edecekler” ifadesini kullandı. 

Kearney Raporu, salgın etkilerini azaltmak amacıyla yeşil fonlar oluşturulacağını; bu fonlardan yararlan şirketlerin avantaj kazanacakları öngörüldü. Salgın nedeniyle birçok işletmenin bilançolarında ve önceliklerinde değişimler yaşandığını belirten rapor; stratejik ortaklıklar, birleşmeler ve satınalmalar gerçekleşeceği tahmininde bulundu. 

Rapor tüketici davranışlarında da kritik değişiklikler oluştuğunu; bunları doğru anlayıp, strateji belirlemede göz önüne almak gerekeceği uyarısında bulunuyor.  

Önceki ve Sonraki Haberler