1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kemer-Finike enerji iletim hattı yenilenecek

Kemer-Finike enerji iletim hattı yenilenecek

TEİAŞ, Antalya’nın Kemer ve Finike ilçeleri arasındaki ana iletim hattında yenileme yapacak, bu sayede bölgede elektrik kesintilerinin azalması bekleniyor.

Kemer-Finike enerji iletim hattı yenilenecek

Enerji Günlüğü - Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ), yurt genelindeki enerji iletim hatlarının geliştirilmesi ve yenilenmesi çalışmalarına devam ediyor. 

Bu kapamda tarım ve turizm faaliyetlerinin yoğun olduğu Antalya’nın Batı kıyılarındaki üç ilçeyi (Kemer, Kumluca, Finike) birbirine bağlayan elektrik iletim hattı, artan talebi karşılamak amacıyla güçlendiriliyor.  

TEİAŞ KAMULAŞTIRMA YAPACAK

TEİAŞ, Kemer-Finike arasındaki 154 kV’lık enerji nakil hattının yenilenmesi çalışmaları kapsamında, söz konusu hattın güzergahında bulunan Kemer, Kumluca ve Finike sınırları içinde bulunan bazı taşınmazları acele kamulaştıracak. 

Antalya’nın bazı bölgelerinde, tarım ve turizm faaliyetlerinin arttığı mevsimlerde ortaya çıkan yüksek elektrik talebi zaman zaman karşılanamıyor. Bu nedenle bölgenin bazı kesimlerinde elektrik kesintileri yaşanıyor. 

ELEKTRİK KESİNTİSİ RİSKİ AZALIYOR

Enerji nakil hattı yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla, #Kemer, #Kumluca, #Finike çevresindeki dağıtım şebekesininin de yeterli olması halinde daha az elektrik kesintisi yaşanması bekleniyor. 

Kemer-Kumluca-Finike hattının güçlendirilmesi sayesinde, çift yönlü besleme imkanı artacağından, daha batıda yer alan #Demre ve #Kaş ilçeleri ile Kuzey'deki #Elmalı ve #Korkuteli ilçelerinde de kesinti riskinin azalması sağlanmış olacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler