1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kemerköy, Yeniköy, Çatalağzı ve Yatağan Termik Santralleri satışta!

Kemerköy, Yeniköy, Çatalağzı ve Yatağan Termik Santralleri satışta!

Enerji Günlüğü - Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahası, Çatalağzı Termik...

Kemerköy, Yeniköy, Çatalağzı ve Yatağan Termik Santralleri satışta!

Enerji Günlüğü - Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahası, Çatalağzı Termik Santrali ve Yatağan Termik Santralini satışa çıkardı.

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahası, Çatalağzı Termik Santrali ve Yatağan Termik Santralinin özelleştirilmesi hakkında ihale ilanı yayınladı. (Fotoğraf: Yatağan Termik Santrali) 

KAPSAMI VE SATIŞ YÖNTEMİ

İhale ilanına göre, Kemerköy Termik Santrali, Yeniköy Termik Santrali, Yeniköy Linyitleri İşletmesi (“YLİ”) tarafından kullanılan taşınırlar “Varlık Satışı”; Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri tarafından kullanılan taşınmazlar, YLİ’nin üzerinde bulunduğu taşınmazlar ve YLİ tarafından kullanılan taşınmazlar “Varlık Satışı” ve “Kullanım İzninin Devri”; ilgili Maden Ruhsatları ve bu Ruhsatların kapsadığı Maden Sahaları ile Kemerköy İskelesi ve geri sahasında bulunan taşınmazlar (“Kemerköy Liman Sahası”) “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemi ile bir bütün halinde (“Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahası”),

- Çatalağzı Termik Santrali ve bu Santral tarafından kullanılan taşınmazlar (“Çatalağzı Termik Santrali”) “Varlık Satışı” yöntemi ile,

- Yatağan Termik Santrali ile Güney Ege Linyitleri İşletmesi (“GELİ”) tarafından kullanılan taşınırlar “Varlık Satışı”; Yatağan Termik Santrali tarafından kullanılan taşınmazlar, GELİ’nin üzerinde bulunduğu taşınmazlar ve GELİ tarafından kullanılan taşınmazlar “Varlık Satışı” ve “Kullanım İzninin Devri”; ilgili Maden Ruhsatları ve bu Ruhsatların kapsadığı Maden Sahaları “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemi ile bir bütün halinde (“Yatağan Termik Santrali”) olmak üzere ayrı ayrı özelleştirilecek.

İHALE BEDELLERİ VE SON TEKLİF TARİHLERİ

Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahası için geçici teminat tutarı 60 milyon dolar ve ihale şartnamesi ve tanıtım dökümanı değeri 20 bin TL. İhaleye son teklifler 24 Ocak 2014 tarihinde verilecek.

Çatalağzı Termik Santrali için geçici teminat tutarı 10 milyon dolar ve ihale şartnamesi ve tanıtım dökümanı değeri 20 bin TL. İhaleye son teklifler 5 Şubat 2014 tarihinde verilecek.

Yatağan Termik Santrali için geçici teminat tutarı 30 milyon dolar ve ihale şartnamesi ve tanıtım dökümanı değeri 20 bin TL. İhaleye son teklifler 10 Şubat 2014 tarihinde verilecek.

ÇATALAĞZI, YATAĞAN, KEMERKÖY VE YENİKÖY SANTRALLERİ KAÇ PARAYA SATILIR?

Önceki ve Sonraki Haberler