1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kendi elektriğini üreten 294 TL ödeyecek

Kendi elektriğini üreten 294 TL ödeyecek

Enerji Günlüğü - Yenilenebilir enerji kaynaklarından lisanssız elektrik üretmek isteyenler bir sefere mahsus elektrik dağıtım şirketine 294 TL ödeyecek....

Kendi elektriğini üreten 294 TL ödeyecek

Enerji Günlüğü - Yenilenebilir enerji kaynaklarından lisanssız elektrik üretmek isteyenler bir sefere mahsus elektrik dağıtım şirketine 294 TL ödeyecek. Bu ücret bağlantı-işlemleri yapacak dağıtım şirketine verilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), lisanssız elektrik üretimiyle ilgili süreci tamamladı. Kurul son olarak kendi elektriğini rüzgâr, güneş, su gibi kaynaklardan lisans almadan üretmek isteyenlerin ödeyeceği ücreti belirledi.

Buna göre, lisanssız olarak kendi elektriğini üretmek isteyen gerçek-tüzel kişiler bir sefere mahsus elektrik dağıtım şirketine 294 TL ödeyecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yetkilileri, lisanssız üretim yapmak isteyenlerden herhangi bir ücret alınmadığı vurgulayarak “Yeni belirlenen 294 liralık ücret ise bağlantı-işlemleri yapacak dağıtım şirketine verilecek. Nedeni ise, resmi işlemler için kırtasiye, eleman vb. giderler söz konusu. Ücret sadece ilk işlem sırasında ve bir sefere mahsus alınacak. Onun dışında herhangi bir ücret ödenmeyecek” dedi.

Lisanslı büyük yatırımların yanında, küçük enerji kaynaklarını da ekonomiye kazandırmak için 1 megavat (MW) kurulu güce kadar lisanssız üretime izin verildi. Bu amaçla ekim ayında ‘Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelik’ yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Önceki ve Sonraki Haberler