1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kendi elektriğini üreten yüzde 40’ını satabilecek

Kendi elektriğini üreten yüzde 40’ını satabilecek

Enerji Günlüğü - Kendi ihtiyacı için elektrik üreten tesisler, 2019 yılında lisanslarına kayıtlı elektrik enerjisi üretim miktarının yüzde 40’ına...

Kendi elektriğini üreten yüzde 40’ını satabilecek

Enerji Günlüğü - Kendi ihtiyacı için elektrik üreten tesisler, 2019 yılında lisanslarına kayıtlı elektrik enerjisi üretim miktarının yüzde 40’ına kadarını piyasada satabilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’nun Geçici 7. Maddesinin ikinci fıkrası kapsamındaki lisans sahibi tüzel kişilerin bir takvim yılı içerisinde lisansına kayıtlı yıllık elektrik enerjisi üretim miktarının piyasada satabileceği oranın, 2019 yılı için %40 olarak uygulanmasına karar verdi. 

6446 Sayılı Kanun’un Geçici 7. Maddesinin ikinci fıkrası, Kanun yürürlüğe girmeden önce özelleştirilmiş olan tesisleri kapsıyor ve şu hükmü getiriyor: “Bu kapsamdaki lisans sahipleri, bir takvim yılı içinde elektrik enerjisi üretim miktarının en fazla %20’sini piyasada satabilir. Arz güvenliği açısından ihtiyaç duyulacak hâllere münhasır olmak üzere, Kurul bu oranı artırabilir”. 

Böylece bu durumdaki tesislerin üretim miktarından satışa çıkarabilecekleri oran, 2019 yılı için iki katına çıkarılmış oldu. 

Önceki ve Sonraki Haberler