1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kenya-Türkiye Enerji İşbirliği Mutabakatı onaylandı

Kenya-Türkiye Enerji İşbirliği Mutabakatı onaylandı

Kenya Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında 2014’te imzalanan Enerji ve Hidrokarbon Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı onaylandı. 

Kenya-Türkiye Enerji İşbirliği Mutabakatı onaylandı

Enerji Günlüğü - Kenya Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında 2014’te imzalanan Enerji ve Hidrokarbon Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı onaylandı. 

08 Nisan 2014 tarihinde Ankara’da imzalanan; Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kenya Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Enerji ve Hidrokarbon Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı, 4607 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararıyla onaylandı. 

Mutabakat uyarınca iki ülke; hidrokarbonlar ve enerji alanlarındaki projeleri ve işbirliği geliştirmeyi karşılıklı olarak teşvik edecek. 

Bu kapsamda Kenya ve Türkiye; petrol ve gaz arama ve üretim faaliyetlerini; petrol türevlerinin depolanması, pazarlanması, taşınması ve dağıtımını; petrol altyapılarının inşası ve bakımını; gaz altyapılarının inşası ve bakımı ile gaz teknolojilerinin uygulanmasını ve elektrik tesislerinin inşası, yönetimi ve elektrik iletimini geliştirip teşvik edecekler. 

İki ülke enerji alanında ArGe projeleri ve verimlilik konusunda da işbirliği yapacak. 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler