1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Kenya’da yenilenebilir kredilerine faiz tavanı

Kenya’da yenilenebilir kredilerine faiz tavanı

Enerji Günlüğü - Kenya Hükümeti, ülkedeki yenilenebilir enerji projelerine açılacak banka kredilerine faiz tavanı koydu. 23. Dünya Enerji Kongresi...

Kenya’da yenilenebilir kredilerine faiz tavanı

Enerji Günlüğü - Kenya Hükümeti, ülkedeki yenilenebilir enerji projelerine açılacak banka kredilerine faiz tavanı koydu. 

23. Dünya Enerji Kongresi kapsamında “Afrika Yenilenebilir Enerji Güncellemesi: Büyüme Gerçekliği” başlıklı bir oturum yapıldı. Oturumu yöneten Kenya Strahmore Üniversitesi Başkan Vekili Izael da Silva, Kenya’da 6 milyon hanenin elektriğe erişimi bulunmadığına dikkat çekerek “Mum için parafin alıyorlar ve bu da yarım milyon dolara maloluyor. Ama her gün tepelerinde ışıyan güneşten yararlanmıyorlar. Medya organları ise Afrika konusunda çok da gerçekçi davranmıyor, kötü bir imaj çiziyor” diye konuştu. 

BANKALARA BASKI 

Kenya’da 26-27 Ekim tarihlerinde Afrika için yenilenebilir enerji çözümleri programı başlattacaklarını açıklayan Izael da Silva şöyle dedi: 

“Afrikalı gençlere İtalya’da eğitim verilecek. Kenya’da devlet, bankalara yenilenebilir enerji kredisi faizlerinde bir tavan belirledi. Yani bankalara, çok kazanıyorsunuz o kadar kazanmayın dedi.” 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler