1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kerkük petrolü Kürdistan üzerinden Türkiye`ye

Kerkük petrolü Kürdistan üzerinden Türkiye`ye

Enerji Günlüğü - Kerkük-Yumurtalık Hattı'ndaki arıza nedeniyle Mart'tan bu yana Türkiye'ye sevkedilemeyen Kerkük Petrolü, Kürt Bölgesi'nin boru hattı...

Kerkük petrolü Kürdistan üzerinden Türkiye`ye

Enerji Günlüğü - Kerkük-Yumurtalık Hattı'ndaki arıza nedeniyle Mart'tan bu yana Türkiye'ye sevkedilemeyen Kerkük Petrolü, Kürt Bölgesi'nin boru hattı üzerinden aktarılacak.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, Kerkük'teki petrol dağıtım altyapısı ile Türkiye'ye petrol sevk eden boru hattı arasında bağlantı kurulduğunu duyurdu.

Bu operasyon, Kerkük yakınlarındaki Avana sahasıyla Kürtlerin boru hattının bulunduğu Hurmala sahasının birbirine bağlanması anlamına geliyor.

Bölgesel Kürt yönetimi Doğal Kaynaklar Bakanı Aşti Awrami de iki şebeke arasındaki hat bağlantısının tamamlandığını açıkladı.

Kerkük'ün Kürt yönetimine ait boru hattına bağlanması, Kürt yönetiminin Kerkük terminalinde toplanan petrolü kendi boru hattı üzerinden Türkiye'ye aktarabileceği anlamına geliyor.

Irak ile Türkiye arasındaki Kerkük-Ceyhan boru hattının hasar gördüğü Mart ayından bu yana Irak Merkezi Yönetimi Ceyhan'a petrol sevkiyatı yapamıyor. 

IRAK'IN EN BÜYÜK RAFİNERİSİ'NDE ÜRETİM DURDU

Önceki ve Sonraki Haberler