1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Keystone Boru Hattı’nda sızıntı

Keystone Boru Hattı’nda sızıntı

Enerji Günlüğü - Kanada’dan Meksika Körfezi’ne petrol taşıyan 4 bin 324 kilometrelik Keystone Boru Hattı’nda sızıntı meydana geldi.Kanadalı katran...

Keystone Boru Hattı’nda sızıntı

Enerji Günlüğü - Kanada’dan Meksika Körfezi’ne petrol taşıyan 4 bin 324 kilometrelik Keystone Boru Hattı’nda sızıntı meydana geldi.

Kanadalı katran kumu şirketi TransCanada Corporation şirketi, işlettiği Keystone Boru Hattı’nda basınçtaki düşüş nedeniyle Güney Dakota eyaletinin kuzeydoğu bölgesinde yaklaşık 5 bin varillik ham petrolün çevreye yayıldığını açıkladı.

Hat, ABD'de 6 eyaleti geçtikten sonra ülkenin güneyindeki Teksas eyaletinin kıyısında Meksika Körfezi'ne günde ortalama 700 bin varillik ham petrol taşıyor.

HATTA YAPILACAK EK OBAMA’DAN VETO YEMİŞTİ

Keystone boru hattına ek olarak yapılması planlanan bin 900 kilometre uzunluğundaki Keystone XL boru hattı projesi de Kanada'nın katran kumu sahalarından dünya piyasalarına dünyanın en kirli petrolü olan katranı aktarmak için planlanmıştı. Hattan pompalanacak olan milyarlarca varil katranın olası bir kaza ile sızması iklim ve çevreye vereceği zarar çevreci örgütler tarafından dikkatle incelenen ve karşı konulan bir konuydu. ABD eski Başkanı Barrack Obama Keyston XL Boru Hattı'nın yapımını çevresel kaygılarla veto etmişti. Ancak yeni Başkan Donald Trump 24 Mart'ta onaylamıştı.

OBAMA’DAN KEYSTONE XL BORU HATTI’NA VETO

Önceki ve Sonraki Haberler