1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Keystone petrol boru hattının inşası için karar veriliyor

Keystone petrol boru hattının inşası için karar veriliyor

Enerji Günlüğü- ABD Başkanı Barack Obama, Kanada ile ABD arasında planlanan Keystone petrol boru hattının inşası konusundaki kararını birkaç ay içinde...

Keystone petrol boru hattının inşası için karar veriliyor

Enerji Günlüğü- ABD Başkanı Barack Obama, Kanada ile ABD arasında planlanan Keystone petrol boru hattının inşası konusundaki kararını birkaç ay içinde vereceğini söyledi.

ABD Başkanı Obama, 40 eyalet valisiyle yaptığı görüşmede, Kanada petrolünü Alberta’dan Teksas'a naklini öngören Keystone boru hattının inşası için kararını birkaç ay içinde vereceğini ancak kafasında henüz net bir takvim bulunmadığını belirtti.

DEMOKRATLAR ÇEVRE KAYGILARI DUYUYOR

ABD’de Cumhuriyetçilerin desteklediği Demokratların ise çevreyle ilgili bazı kaygılardan dolayı mesafeli yaklaştığı Keystone boru hattının Kanada sınırından Nebraska eyaletine kadar inşa edilmesi ve burada mevcut başka bir boru hattına bağlanması öngörülüyor. Böylelikle, Keystone boru hattının Kanada’nın Alberta eyaletinde çıkarılan ağır petrolün Teksas ve diğer güney eyaletlerindeki rafinerilere nakletmesi amaçlanıyor.

Kanada petrol şirketi Trans Canada Corporation’ın 5 yıl önce yapım izni için başvurduğu 875 mil (1400 km) uzunluğundaki Keystone botu hattının 5,4 milyar dolara mal olması ve günde 830 bin varil petrol taşıması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler