1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kibar: Gazprom güvenilirliğini yitiriyor

Kibar: Gazprom güvenilirliğini yitiriyor

Enerji Günlüğü – Rusya'dan doğalgaz ithalat lisansına sahip oyunculardan Kibar Enerji, gaz kısıntısına giden Gazprom'un güvenilir tedarikçi imajını...

Kibar: Gazprom güvenilirliğini yitiriyor

Enerji Günlüğü – Rusya'dan doğalgaz ithalat lisansına sahip oyunculardan Kibar Enerji, gaz kısıntısına giden Gazprom'un güvenilir tedarikçi imajını kaybetmekte olduğunu savundu.

Rusya, fiyat artışı talebini kabul etmeyen Türkiye'deki özel sektörithalatçılarının gazını kesti. Kibar Enerji'den yapılan açıklamada ithalat kontratı kapsamında, Gazprom Export’un tek taraflı olarak geçerli bir nedene dayandırmadan doğalgaz kısıntısı yapamayacağını ve kesintinin Rus gazının itibarını zedelediği belirtildi.

Enerco'nun ardından açıklama yapan Kibar Holding, "İthalat kontratımız kapsamında, Gazprom Export’un tek taraflı olarak geçerli bir nedene dayandırmadan yapamayacağı bu doğal gaz kesintisi, bugüne kadar kamuoyunda güvenilir imajına sahip olan Rus gazının itibarını zedelemektedir." açıklamasını yaptı.

Gazprom Export Aralık ayında anlaşmaya varılan fiyat üzerinde revizyon yapma talebinde bulunduğunu ancak bunu kendilerinin kabul etmediğini kaydeden Kibar Holding, Gazprom'la yapılan kontrat kapsamında herhangi bir tarafın tek taraflı olarak kontrat fiyatını değiştiremeyeceğini hatırlattı.

Açıklamada, "Kibar Enerji A.Ş. olarak Gazprom Export ile imzalamış olduğumuz ithalat kontratımız kapsamındaki yükümlülüklerimizi hem basiretli bir tacir olarak yaptığımız ticaretin gereklerini yerine getirmek, hem de ülkemiz doğal gaz arz güvenliğine katkıda bulunmak adına bugüne kadar eksiksiz olarak yerine getirdiğimizi kamuoyuna bildiririz.” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler