1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kıbrıs adasının elektrik şebekeleri birleşti

Kıbrıs adasının elektrik şebekeleri birleşti

Enerji Günlüğü - Kıbrıs’ta elektrik şebekelerieş zamanlı testlerini yapmasının ardından iki noktadan birleştirildi.Kıbrıs Postası'nın haberine...

Kıbrıs adasının elektrik şebekeleri birleşti

Enerji Günlüğü - Kıbrıs’ta elektrik şebekelerieş zamanlı testlerini yapmasının ardından iki noktadan birleştirildi.

Kıbrıs Postası'nın haberine göre, çözüm müzakereleri sırasında iki toplum lideri tarafından karar altına alınan Güven Artırıcı Önlemler kapsamında Kıbrıs’ın elektrik şebekesinin birleştirilmesi çalışmaları tamamlandı. Kıbrıs’ın her iki kesimindeki elektrik şebekesi, 2016 yılının ilk günü KIB-TEK ve Güney Kıbrıs Elektrik İdaresi yetkililerinin görüşmelerinin ardından Lefkoşa’nın Atalasa bölgesinde ve Güneşköy’ de kurulan iki bağlantıyla birleştirildi.

Ancak çıkan bir arıza nedeniyle bağlantının iki gün daha sağlanamayacağı ifade edildi. İlk aşamada ihtiyaç anında duruma göre 20-30 MW elektriğin şebekeler arası geçişi mümkün olacak.

ÜRETİMDE AÇIK BAĞLANTIYI HIZLANDIRDI

KIB-TEK yetkililerinden alınan bilgiye göre; en fazla tüketim olan akşam saatlerinde şu anki ihtiyaç 240 – 250 MW seviyesinde iken KIB-TEK ve AKSA’ ya ait santrallerin tümü de tam yüke yakın çalıştırıldığında üretilebilecek miktar 240 – 245 MW ile sınırlı kalıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler