1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kıbrıs doğalgazında önemli açıklama

Kıbrıs doğalgazında önemli açıklama

Enerji Günlüğü - Kıbrıs sularında yer alan Afrodit sahasını işleten üç şirket sahanın ticari doğalgaz rezervini 4.54 trilyon kübik feet olarak açıkladı.Güney...

Kıbrıs doğalgazında önemli açıklama

Enerji Günlüğü - Kıbrıs sularında yer alan Afrodit sahasını işleten üç şirket sahanın ticari doğalgaz rezervini 4.54 trilyon kübik feet olarak açıkladı.

Güney Kıbrıs'ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölge'de 12. Blokta bulunan Afrodit doğalgaz sahasında çalışmalar yürüten Amerikan enerji şirketi Noble Energy ile İsrailli Delek ve Avner şirketleri sahanın ticari doğalgaz rezervini 4.54 trilyon kübik feet olarak açıkladı.

Güney Kıbrıs Enerji Bakanı Yiorgos Lakkotrypis, Kıbrıs'ın açık deniz zenginliklerini paraya dönüştürmede önemli bir köşetaşı olan bu açıklamayı memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

Ortalama rezervi 198 milyar metreküp olan Afrodit sahasında İsrailli Delek ve Avner şirketleri yüzde 15'er paya sahipken, Amerikan Noble Energy % 70 paya sahip.

Noble Energy, bir kaç hafta içinde G.Kıbrıs açık denizinde yer alan Afrodit sahasında geliştirilebilir doğalgaz rezervi sonuçlarını açıklayacak.

GÜNEY KIBRIS AFRODİT SAHASINDAN UMUTLU

Önceki ve Sonraki Haberler