1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kıbrıs doğalgazının ticareti için 6-8 yıl gerekiyor

Kıbrıs doğalgazının ticareti için 6-8 yıl gerekiyor

Enerji Günlüğü - Amerikan Noble Energy'nin, Kıbrıs açıklarındaki Afrodit doğalgaz sahasında 6-8 yıl sonra ticarete başlayabileceği ifade edildi.Rum...

Kıbrıs doğalgazının ticareti için 6-8 yıl gerekiyor

Enerji Günlüğü - Amerikan Noble Energy'nin, Kıbrıs açıklarındaki Afrodit doğalgaz sahasında 6-8 yıl sonra ticarete başlayabileceği ifade edildi.

Rum Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Amerikan Noble Energy'nin, Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti'nin tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde ruhsat sahibi olduğu 12 numaralı parselde yer alan Afrodit yatağındaki doğalgazın çıkarılması ve Mısır'a ulaşması için 6-8 yıl gerekecek.

SAHANIN ULUSLARARASI STANDARTTA TESCİLLENMESİ GEREK

Habere göre, Güney Kıbrıs Yönetimi'nin geçtiğimiz günlerde Mısır ile imzaladığı iyi niyet anlaşmasının gerçekleşebilmesi için en az 6 yıla ihtiyaç duyuluyor. Yatağın uluslararası standartta tescillenmesi için Noble Energy'nin öncelikle,sahada yaptığı teyit sondajıyla ilgili rapor ve resmi yazısını Rum Yönetimi'ne teslim etmesi gerektiği belirtilen haberde, Afrodit yatağının resmi tahmini hacmini ortaya koyacak olan bu rapora göre de Mısır'a doğalgaz sevk edecek boru hattıyla ilgili teknik inceleme ve meselenin ticari yönüyle ilgili daha sonra yapılması planlanan müzakereler belirlenecek.

KIBRIS DOĞALGAZI DOĞRUDAN MISIR'A SATILACAK

Önceki ve Sonraki Haberler