1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kıbrıs gazı Türkiye değil, Yunanistan üzerinden taşınacak

Kıbrıs gazı Türkiye değil, Yunanistan üzerinden taşınacak

Enerji Günlüğü - Doğu Akdeniz’de bulunan yataklardan çıkarılacak doğalgazın Avrupa’ya taşınması için yapılacak hattın Türkiye üzerinden değil,...

Kıbrıs gazı Türkiye değil, Yunanistan üzerinden taşınacak

Enerji Günlüğü - Doğu Akdeniz’de bulunan yataklardan çıkarılacak doğalgazın Avrupa’ya taşınması için yapılacak hattın Türkiye üzerinden değil, Yunanistan üzerinden yapılacağı iddia edildi. Rum Fileleftheros gazetesinde yer alan habere göre, Akdeniz gazının Avrupa’ya taşınmasıyla ilgili haritanın AB liderler sonuç bildirgesinde yer aldığını yazdı.

Gazeteye göre bildirgede, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Güney Kıbrıs’ın doğalgaz kaynaklarının Yunanistan üzerinden AB’ye götürülmesi planlarından ilk kez resmen söz edildi. Gazete, İsrail ile Güney Kıbrıs’ın doğalgazının Yunanistan üzerinden AB’ye götürülebileceğini gösteren bir de haritanın yayımlandığını vurguladı. Anastasiadis zirveden sonra yaptığı açıklamada, Kıbrıs-İsrail-Yunanistan enerji üçgeninin artık AB planları içinde yer almasından ötürü Brüksel’de ele alınan konuların çok büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler