1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kıbrıs Rum Yönetimi 10. Parselde çalışmalara başlıyor

Kıbrıs Rum Yönetimi 10. Parselde çalışmalara başlıyor

Enerji Günlüğü - Kıbrıs Rum Yönetimi, ExonMobil ve Katarlı Qatar Petroleum ortaklığının 10. Parselde 4 ay süreyle sondaj çalışmaları yapılacağını...

Kıbrıs Rum Yönetimi 10. Parselde çalışmalara başlıyor

Enerji Günlüğü - Kıbrıs Rum Yönetimi, ExonMobil ve Katarlı Qatar Petroleum ortaklığının 10. Parselde 4 ay süreyle sondaj çalışmaları yapılacağını açıkladı.

Güney Kıbrıs Rum yönetimi, Amerikan ExonMobil ve Katarlı Qatar Petroleum ortaklığından oluşan konsorsiyumun, tek taraflı ilan ettiği “Münhasır Ekonomik Bölge” içerisindeki 10. parselde sondaja başlayacağı gerekçesiyle bölgeyi deniz trafiğine kapatan bir Navtex yayınladı. Navtex’te “10 Kasım’da çalışmalar başlayacağız. 25 Şubat 2019 tarihine kadar 10’uncu parselde sondaj çalışmaları yapılacak” ifadeleri yer aldı.

Gelişmeleri yakından takip eden Türk Donanması, yarın Doğu Akdeniz ve Ege’de "Fiili Silah Atış Eğitimleri" düzenleyecek.

KKTC’nin TPAO’ya petrol ve doğalgaz arama ruhsatı verdiği E, F ve G sahaları, Rum Yönetimi’nin belirlediği 1, 2, 3, 8, 9, 12 ve 13 numaralı bloklar ile çakışıyor. ExxonMobil’in arama yapacağı 10 numaralı blok ise kesişen bölgelerin dışında kalıyor. Buna rağmen KKTC’nin Ada üzerindeki eşit haklarından dolayı Türkiye, Rumların tek taraflı anlaşmalarını kabul etmiyor.

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler