1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Kıbrıs TMMOB, Türkiye’yi nükleer konusunda uyardı

Kıbrıs TMMOB, Türkiye’yi nükleer konusunda uyardı

Enerji Günlüğü- Kıbrıs Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ve Çevre Platformu, Türkiye’de İnşa Edilmesi Planlanan Nükleer Santralin Yaratabileceği...

Kıbrıs TMMOB, Türkiye’yi nükleer konusunda uyardı

Enerji Günlüğü- Kıbrıs Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ve Çevre Platformu, Türkiye’de İnşa Edilmesi Planlanan Nükleer Santralin Yaratabileceği Olumsuz Etkilere Karşı Uyardı. 

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) ve Birlik üyesi Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO), Makine Mühendisleri Odası (MMO), Maden, Metalurji ve Jeoloji Mühendisleri Odası (MMJMO), Bilgisayar Mühendisleri Odası (BMO) ile Çevre Platformu, “Nükleer Enerjiden Uzak Durulmalıdır" konulu basın toplantısı düzenledi. 

KTMMOB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısında Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Genel Başkanı Zihni Turkan, Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Nilden Bektaş, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Emir Taşçıoğlu, Bilgisayar Mühendisleri Odası Başkanı Bora Tüccaroğlu, Maden, Metalurji ve Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Ertan Akün, Çevre Mühendisleri Odası Yazmanı Yasemin Çobanoğlu ile Çevre Platformu Sözcüsü Doğan Sahir katılarak, konuşma yaptılar.

Konuşmacılar, Türkiye'de Akkuyu sınırları içerisinde yapılmak istenen nükleer santralin, Kıbrıs’a çok yakın olduğunu, yaşanabilecek olumsuzluklardan etkilenileceği üzerinde durarak, nükleer enerjinin tehlike ve risklerini anlattı. 

Önceki ve Sonraki Haberler