1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Kılavuzlu HES yılda 144 milyon kWh elektrik üretecek

Kılavuzlu HES yılda 144 milyon kWh elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - Kahramanmaraş’ta kurulan Kılavuzlu Hidroelektrik Santrali'nin yılda 144 milyon kilovat elektrik üretmesi bekleniyor.Devlet Su İşleri...

Kılavuzlu HES yılda 144 milyon kWh elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - Kahramanmaraş’ta kurulan Kılavuzlu Hidroelektrik Santrali'nin yılda 144 milyon kilovat elektrik üretmesi bekleniyor.
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nden, yapılan yazılı açıklamaya göre Ceyhan Nehri üzerine inşa edilen Kılavuzlu Barajı ve Hidroelektrik Santrali bölge illerinde tarımsal sulamaya büyük katkı sağlayacak. Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay’da 1 milyon 76 bin 500 dekar alanın sulanacağı tesislerde 11 Aralık 2012’de elektrik üretimi de başladı. Barajdaki açık santral tipindeki HES, dört üniteden oluşan toplam 54 megavat kurulu güce sahip. Bugüne kadar yaklaşık 10 milyon kilovat elektrik üretilen santral, sulama projeleri işletmeye açılmadan önce yılda 248 milyon kilovat, sulama projeleri tamamlandıktan sonra ise yılda 144 milyon kilovat elektrik enerjisi üretecek. Sullama ve elektrik üretimi sayesinde tesislerin ekonomiye yapacağı katkı, 90 milyon lira olarak hesaplanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler