1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kilci: Enerji sektöründe 128 milyar $ yatırıma ihtiyaç var

Kilci: Enerji sektöründe 128 milyar $ yatırıma ihtiyaç var

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci, Türkiye'nin enerji sektöründeki hedeflerine ulaşabilmesi için 128 milyar...

Kilci: Enerji sektöründe 128 milyar $ yatırıma ihtiyaç var

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci, Türkiye'nin enerji sektöründeki hedeflerine ulaşabilmesi için 128 milyar Dolar’lık yatırıma ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, TEPAV ve BP Türkiye işbirliğinde gerçekleştirilen 2. TEPAV-BP Enerji Forumu'nda küresel enerji konularında değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Bakanlık Müsteşarı Metin Kilci, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de son 10 yılda elektrik tüketiminin ciddi oranda arttığını ve Türkiye'nin bu alanda Çin'in ardından ikinci sırada geldiğini söyledi.

Türkiye'nin kurulu gücünün 2023’e kadar yaklaşık 2 kat artırılmasının hedeflendiğine işaret eden Kilci, elektrik tüketiminin Türkiye'nin büyümesinin üzerinde arttığına dikkati çekti.

“YATIRIMLAR AĞIRLIKLI ÖZEL SEKTÖR TARAFINDAN YAPILACAK”

Türkiye'nin enerji sektöründeki hedeflerine ulaşabilmesi için 128 milyar dolarlık yatırıma ihtiyaç duyulduğuna değinen Kilci, bu yatırımların ağırlıklı olarak özel sektör eliyle yapılmasının öngörüldüğünü belirtti.

Kilci, izlenen stratejiler doğrultusunda elektrik üretimindeki özel sektör payının arttığını ifade ederek, 2012'de bu oranın yüzde 58 seviyesine çıktığını dile getirdi.

Türkiye'nin enerjide 2023 yılına ilişkin hedeflerini anımsatan Kilci, yenilebilir enerji kaynaklarının artırılması, nükleer enerji kullanımı, yerli kömürün kullanımının artırılması gibi alanlarda yapılan çalışmaları anlattı.

“2014’TE ULUSLARARASI STANDARTLARA SAHİP ELEKTRİK BORSASININ FAALİYETE GEÇECEK”

Kilci, 2014’te uluslararası standartlara sahip bir elektrik borsasının faaliyete geçmesini hedeflediklerini bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler