1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kılıçdaroğlu: Güneş enerjisiyle çiftçiye elektriği bedava vereceğiz

Kılıçdaroğlu: Güneş enerjisiyle çiftçiye elektriği bedava vereceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çiftçiye bedava elektrik vermek amacıyla Güneydoğudaki 6 ilde 3 milyar dolarlık güneş enerjisi yatırımı sözü verdi.

Kılıçdaroğlu: Güneş enerjisiyle çiftçiye elektriği bedava vereceğiz

Enerji Günlüğü - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Güneydoğu’da 5 bin MW’lık GES kurarak çiftçiye elektriği bedava verme sözü verdi. 

Ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, CHP’ye katılan yeni üyeler için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, çiftçinin en büyük sorununun yüksek elektrik fiyatları olduğunu belirterek, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığının CHP’ye verilmesi durumunda bütün çiftçilere elektriği bedava verme sözünü verdi. 

Kılıçdaroğlu, "2 milyon 300 bin hektar arazi taşlık ekilmiyor. Allah'ın güneşi var. Güneş'ten ısıyı alırken para vermiyorsun, bir şey yapmıyorsun. Bu güneş panellerini kurarız, elektriği elde ederiz, çiftçi bedava kullanır. Aynı zamanda artan elektriği de satarız” dedi. 

Güneydoğuda Şırnak, Siirt, Şanlıurfa, Diyarbakır gibi 6 ilde 3 milyar dolarlık güneş enerjisi yatırımı yapacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, kurulacak olan 5 bin megavat kapasiteli santrallerden elde edilecek elektrikle 6 ildeki yatırım süresi içerisinde bütün çiftçilere elektrik ücretsiz verileceğini, artan elektriğin de satılacağını ifade etti.

ERDOĞAN’A ‘ELİMİ TUTMA’ SESLENİŞİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenen Kılıçdaroğlu, "Benim elimi tutmazsan bir, iki istediğim teşviki verirsen, üç istediğim taşlık arazileri tahsis edersen, dört elektrik dağıtım şirketlerine verdiğin hakkı bu şirkete de verirsen söz veriyorum 5 bin megavat gücünde elektrik elde edilecek, bu bölgedeki bütün çiftçilere elektrik ücretsiz verilecek" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler