1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Kilis’te hayvan ve bitki atıklarından elektrik üretilecek

Kilis’te hayvan ve bitki atıklarından elektrik üretilecek

Kilis Biyogaz Enerji, Kilis’te kuracağı 12,48 MW’lık biyogaz tesisinde günde 96 ton atık işleyerek elektrik üretecek. 

Kilis’te hayvan ve bitki atıklarından elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - Kilis Biyogaz Enerji, Kilis’te kuracağı 12,48 MW’lık biyogaz tesisinde günde 96 ton atık işleyerek elektrik üretecek. 

Kilis Biyogaz Enerji Üretim A.Ş. tarafından, Kilis ili, Merkez ilçesinde yaklaşık 631 bin m2 yüzölçümlü alan üzerinde 12,48 MW kapasiteli “Kilis Biyogaz Elektrik Üretim Santrali”nin kurulması planlanıyor. 

10 milyon lira değerindeki proje kapsamında kurulacak biyogaz tesisinde kanatlı hayvan dışkısı, büyükbaş hayvan dışkısı ve bitkisel ürünler kullanılacak. Tesiste işlenecek atıkların/ürünlerin büyük kısmını il sınırları içerisinde yer alan tesislerden sağlanacak. Tesise bölgeden getirilecek olan organik içerikli atıkların/ürünlerin anaerobik ortamda biyolojik olarak parçalanması sağlanacak. Biyolojik olarak parçalanma sırasında açığa çıkacak olan biyogaz, kurulacak kojenerasyon ünitesinde elektrik ve ısı üretimi olarak kullanılacak. 

Tesise günde 10 ton kanatlı hayvan dışkısı, 71 ton büyükbaş hayvan dışkısı ve 910 ton bitkisel ürün girecek. Santralin günlük atık işleme kapasitesi ise 96 ton olacak. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler