1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Killik RES kapasite artışına ÇED olumlu kararı

Killik RES kapasite artışına ÇED olumlu kararı

Enerji Günlüğü - Tokat Enerji’nin Tokat’da işlettiği 40 MW'lık Killik RES kapasitesini aşamalı olarak arttırarak 85 MW’a çıkarma projesine ÇED...

Killik RES kapasite artışına ÇED olumlu kararı

Enerji Günlüğü - Tokat Enerji’nin Tokat’da işlettiği 40 MW'lık Killik RES kapasitesini aşamalı olarak arttırarak 85 MW’a çıkarma projesine ÇED Olumlu kararı verildi. 

Eksim Yatırım Holding şirketlerinden Tokat Enerji A.Ş. tarafından Tokat ili, Merkez ilçesi, Halilindamı, Aktaş, Kızıltepe, Alkayatepe, Hasanpınar, Çaltepe Mevkii sınırları içerisinde bulunan Killik Rüzgar Enerji Santrali'nin kapasitesini 45 MW arttırma projesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” Kararı verdi. 

TOKAT Valiliği(Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekiyor. Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer’i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması ve ÇED Yönetmeliği gereğince yatırımın başlangıç, inşaat dönemine ilişkin izleme raporlarının Bakanlığımıza, projede yapılacak Yönetmeliğe tabi değişikliklerin de TOKAT Valiliklerine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) iletilmesi gerekiyor. 

KİLLİK RES KAPASİTE ARTTIRACAK

Önceki ve Sonraki Haberler