1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. KİMPUR Gebze’deki fabrika çatısına güneş sistemi kurdu

KİMPUR Gebze’deki fabrika çatısına güneş sistemi kurdu

KİMPUR, Gebze’deki fabrika binasının çatısına kurduğu güneş enerjisi santrali ile fabrikanın elektrik ihtiyacının yüzde 20’sini güneşten karşılayacak.

KİMPUR Gebze’deki fabrika çatısına güneş sistemi kurdu

Enerji Günlüğü - Kimya sanayi şirketi KİMPUR, Gebze’deki fabrika binasının çatısına güneş enerjisi santrali kurdu. Güneş sistemi fabrikanın elektrik ihtiyacının beşte birini karşılayacak.

Kimya sanayi şirketi Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KİMPUR), sanayiden ihracata, finansmana erişimden ekonominin işleyişine kadar hemen her şeyi etkileme potansiyeli olan AB Yeşil Mutabakatı’nın sanayi üretiminde gereken dönüşümleri için önemli bir adım attı. Poliüretan üreticileri içinde en büyük ihracatçılardan KİMPUR, Güneş Enerjisi Santrali yatırımı yapılması için Schmid Pekintaş Güneş Enerji Sistemleri San. ve Tic. A.Ş.  ile bir sözleşme imzaladı. Sözleşme kapsamında Gebze’deki fabrika binasının çatısına güneş enerjisi santrali kuran KİMPUR, bu sayede üretim için gereken enerjinin yaklaşık yüzde 20’sini temiz enerjiden elde edecek.

Şirket bu yatırımla üreteceği elektrik giderlerinden tasarruf sağlarken, mevcut kapasite ve üretim koşullarında toplam elektrik tüketiminin en az %15-20 oranında karşılanması planlanıyor. Aynı zamanda yıllık olarak da yaklaşık 200-250 ton/yıl karbon salımı engellenmiş olacak. 

MALİYETLER AZALACAK, ŞİRKETİN REKABETÇİ YAPISI GÜÇLENECEK

KİMPUR Genel Müdürü Cavidan Karaca konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Şirketimizin temel değerleri içinde olan sosyal sorumluluk bilinci kapsamında yenilebilir ve temiz enerji kaynağı olan güneş enerjisinden üretimde yararlanmak, bu sayede sanayide çevre dostu çözümler üretmek, bunun yanında ülke ekonomimizin enerjide dışa bağımlılığının azaltması yönündeki politikalarına katkıda bulunmak ve şirketimizin üretimde enerji maliyetlerini azaltılması yoluyla ihracat ve iç pazarlarda rekabetçi yapısını güçlendirmeyi amaçlıyoruz” ifadesini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler