1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kimya ihracatçılarından AR-GE adımı

Kimya ihracatçılarından AR-GE adımı

Enerji Günlüğü - Bu yıl dördüncüsü yapılacak Kimya AR-GE Proje Pazarı'nda ilk 10'a giren projeler Teknoparklara (Kuluçka Merkezleri) yerleştirilecek.Yüksek...

Kimya ihracatçılarından AR-GE adımı

Enerji Günlüğü - Bu yıl dördüncüsü yapılacak Kimya AR-GE Proje Pazarı'nda ilk 10'a giren projeler Teknoparklara (Kuluçka Merkezleri) yerleştirilecek.

Yüksek katma değerli üretimde AR-GE ve inovasyonun önemine inanan kimya ihracatçıları, inovatif yönü güçlü ve uygulanabilir fikirleri ticarileştirmek amacıyla önemli bir ilke imza attı. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) koordinatörlüğünde İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AKMİB) ortaklığı ve TÜBİTAK desteğiyle bu yıl dördüncüsü yapılacak Kimya AR-GE Proje Pazarı'nda ilk 10'a giren projeler Teknoparklara (Kuluçka Merkezleri) yerleştirilecek.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkanı Murat Akyüz, İKMİB Başkan Yardımcısı Ahmet Faik Bitlis, Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Necmi Sadıkoğlu ve Teknopark Yetkililerinin katılımıyla Dış Ticaret Kompleksinde gerçekleştirilen imza töreninde Kimya AR-GE Proje Pazarı için önemli bir adım atıldı. Yapılan işbirliği kapsamında önceki yıllardan farklı olarak en iyi 10 projenin Teknoparklar ile hayata geçmesi için gerekli koşulların sağlanması hedefleniyor. Böylece mevcut mekanizmalar değerlendirilecek ve kaynak israfı da önlenecek.

Törende konuşan Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Necmi Sadıkoğlu, sürdürülebilir ihracata katkı sağlamak ve üniversite - sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla kimya sektöründe bu yıl dördüncü kez AR-GE Proje Pazarı etkinliğini düzenlediklerini belirterek şunları söyledi: "Öncelikli hedefimiz AR-GE Proje Pazarı'nda başarılı olan projelerin ticarileştirilmesi. Bu amaçla Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversitelerin teknoparklarıyla yapacağımız işbirliği sektörümüzün geleceği açısından oldukça önemli. Kimya sektörü Ar-Ge'nin önemine inanarak, Ar-Ge Proje Pazarı Projelerine ilk destek olan sektörlerden biri olmuştur. Yeni fikirlerin geliştirilmesi kadar sanayiye ve ülke ekonomisine de kazandırılması gerekiyor. Bizim bundan sonra en büyük hedefimiz ve odaklanacağınız konu bu olacak. Ar-Ge Proje Pazarlarında bir ilk olan Teknoparklarla işbirliğinin kimya ihracatına katma değer getirecek projeleri hayata geçireceğine inanıyoruz"

Önceki ve Sonraki Haberler