1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kinesis’in Margün AŞ’ye GES satışları tamamlandı

Kinesis’in Margün AŞ’ye GES satışları tamamlandı

Margün AŞ, Kinesis AŞ ve Hasan İnaloğlu’ndan satın aldığı 39 adet GES tesisinin bedelini ödedi ve satış işlemlerini tamamladı. 

Kinesis’in Margün AŞ’ye GES satışları tamamlandı

Enerji Günlüğü - Margün AŞ, Kinesis AŞ ve Hasan İnaloğlu’ndan satın aldığı 39 adet GES tesisinin bedelini ödedi ve satış işlemlerini tamamladı. 

Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ’nin bağlı ortaklıkları Angora Elektrik Üretim AŞ ve Bosphorus Yenilenebilir Enerji AŞ, toplam 39 adet güneş enerjisine dayalı elektrik santralini satın almak üzere, Kinesis Enerji Yatırımları AŞ ve Hasan İnaloğlu ile hisse devir sözleşmesi imzalamıştı.

Margün AŞ, toplam bedeli 61.000.000 euro olan işlem gereğince, satın alınan şirketlerin tüm banka ve piyasa borçları düşüldükten sonra kalan tutarı, hisse bedeli olarak ödeyerek tamamladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, satın alınan lisanssız santrallere sahip 6 adet şirketin kredi borçları kapatıldı, lisanslı santrale sahip 1 adet şirket ise 9,5 yıl vadeli 13.196.064 euro kredi borcu ile devralındı. Satın alınan lisanssız santrallere sahip 6 adet şirket için ortalama 5,5 yıl vade ile toplam 31.000.000 euro kredi kullanıldı ve kalan 16.803.936 euro tutar ise özkaynaklardan karşılandı.

Margün’ün satın aldığı santraller, ürettikleri elektriği, geçici kabul tarihinden itibaren 10 yıl süre ile 13,3 dolarcent/kWh fiyatla ve devlet alım garantisi altında satacaklar. 

Toplam kurulu güçleri 61,68 MWp olan satışa konu güneş elektrik santralleri Konya, Antalya, Ankara, Eskişehir, Adana ve Muğla illerinde işletmede bulunuyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler