1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Kinesis`ten Tokat Reşadiye`ye 32 MW`lik RES

Kinesis`ten Tokat Reşadiye`ye 32 MW`lik RES

Enerji Günlüğü - Kinesis Enerji, Tokat Reşadiye'de 32 MW'lik rüzgar enerjisi santrali (RES) kuruyor. Bereketli RES'te Siemens rüzgâr türbinleri kullanılacak.Kinesis...

Kinesis`ten Tokat Reşadiye`ye 32 MW`lik RES

Enerji Günlüğü - Kinesis Enerji, Tokat Reşadiye'de 32 MW'lik rüzgar enerjisi santrali (RES) kuruyor. Bereketli RES'te Siemens rüzgâr türbinleri kullanılacak.

Kinesis Enerji tarafından, Tokat'ın Reşadiye ilçesi yakınlarında 32 MW kurulu gücünde bir rüzgar santrali kuruluyor. Denizden 1700 metre yükseklikte bir mevkiye kurulacak Bereketli Rüzgar Enerjisi Santrali'nde yılda yaklaşık 100 GWh elektrik üretilmesi öngörülüyor.

TÜRBİNLER SIEMENS'TEN

Bereketli Rüzgâr Enerjisi Santrali'nde kullanılacak türbinler için 21 Ocak tarihinde Ankara’da anlaşma imzaladı. Santralde 113 metre kanat çapı ve 83,5 metre kule yüksekliğine sahip 10 adet Siemens SWT-3.2-113 Direct Drive Türbini dönecek. Kurulumun yanı sıra Bereketli RES'in servis ve bakım hizmetleri de beş yıllığına Siemens tarafından üstlenildi.

EKİM-KASIM'DA ÜRETİMDE

Bereketli Rüzgâr Enerjisi Santrali’nin Ekim-Kasım 2015’te üretime geçmesi planlanıyor. Kinesis Enerji 2015 yılı sonu itibariyle Türkiye’de tamamı yenilenebilir kaynaklardan elektrik üreten santralleri ile toplamda yaklaşık 65 MW/s kurulu güce ulaşmayı hedefliyor.

Siemens Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, Bereketli RES'in yılda 85 bin ton karbondioksit salımını engelleyeceğını ve 40 bin hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

Kinesis Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Hasan İnaloğlu da İtalya’da başlayan güneş enerjisinden elektrik üretme başarılarının, Türkiye’de rüzgâr enerjisinde sürdüğünü belirtti. İnaloğlu, Kinesis Enerji’nin yenilenebilir enerji yatırımlarına yurtiçi ve yurtdışında devam edeceğini kaydetti.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler