1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Kipaş, Aydın Germencik’te jeotermal kaynak arayacak

Kipaş, Aydın Germencik’te jeotermal kaynak arayacak

Aydın’ın Germencik ilçesinde 8 adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak. Jeotermal kaynak Maren Maraş Elektrik’e ait jeotermal santrallerde kullanılacak.

Kipaş, Aydın Germencik’te jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Maren Maraş Elektrik, Aydın’ın Germencik ilçesinde kendisine ait J-552 işletme ruhsat numaralı alanda belirlenen 4 sondaj alanında 8 kuyu açarak jeotermal kaynak arayacak. 

Aydın ili, Germencik ilçesi, Bozköy ve Çamköy Mahallesi J-552 (ER:3312018) Ruhsat Numaralı Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsatı sahası içerisinde üç poligondan oluşan toplamda 5,48 hektarlık alanda ruhsat sahibi Maren Maraş Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından “Jeotermal Kaynak Arama” projesinin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Kipaş Holding Enerji Grubu şirketlerinden olan Maren Maraş Elektrik, proje için yaklaşık 10 milyon TL yatırım yapacak.

Proje kapsamında dört adet lokasyonda belirlenen 8 adet sondaj noktasında çalışmalar yürütülecek. Planlanan her bir sondaj yaklaşık 2.500 metre (±250m) derinlikte gerçekleştirilecek.

Yapılan sondaj ile yeraltının jeolojik ve tektoniği hakkında bilimsel veriler elde edilecek, jeotermal akışkanın kimyasal ve fiziksel özellikleri öğrenilecek. Elde edilen sıcaklık, debi vb. değerler sonucu kuyular Jeotermal Enerji Santralinde üretim veya re- enjeksiyon kuyusu olarak kullanılması değerlendirilecek. Elde edilen değerler sonucu jeotermal santral üretimi için istenilen verim elde edilmediği takdirde sondaj re-enjeksiyon kuyusu olarak değerlendirilecek.

Aydın - İzmir bölgelerinde faaliyet gösteren Maren Maraş Elektrik Üretim Sanayi ve Tic. A.Ş’nin 7 adet Jeotermal Elektrik Üretim Tesisi bulunuyor. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler