1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Kirazdere HES Projesi için “ÇED gerekli değildir” kararı

Kirazdere HES Projesi için “ÇED gerekli değildir” kararı

Enerji Günlüğü- İZAYDAŞ İzmit Atık Artıkları Arıtma, Yakma ve Değerlendirme A.Ş. tarafından Kocaeli’nde kurulması hedeflenen Kirazdere HES Projesi...

Kirazdere HES Projesi için “ÇED gerekli değildir” kararı

Enerji Günlüğü- İZAYDAŞ İzmit Atık Artıkları Arıtma, Yakma ve Değerlendirme A.Ş. tarafından Kocaeli’nde kurulması hedeflenen Kirazdere HES Projesi için “ÇED gerekli değildir” kararı alındı.

Kocaeli İli, Başiskele İlçesi, Kirazdere Beldesi, İçme Suyu Arıtma Tesisi içerisinde kurulması ve işletilmesi planlanmakta olan Proje’nin kurulu gücü, 2,30 MWe / 2,50 MWm olacak.

PROJE’NİN YATIRIM DEĞERİ 5 MİLYON TL

ÇED raporunda Proje’nin yaklaşık yatırım değeri, 5 milyon TL olarak belirlendi. 

Proje’nin özellikleri şöyle;

Yuvacık Barajı (Kirazdere Barajı) ile İçme Suyu Arıtma Tesisi arasında 38,26 m kot farkı bulunuyor. Mevcut durumda Yuvacık Barajı’ndan (Kirazdere Barajı) mevcut İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne gelen suyun önünde enerji kırıcı vanalar bulunmakta olup, söz konusu vanaların yerine Santral Binası yapılarak içme suyunun potansiyel enerjisinden faydalanılarak elektrik enerjisi üretilecek.

Yuvacık Barajı’ndan mevcut İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne gelen su iletim hattı borusuna uygun bir su alma yapısı (cebri boru) yapılarak, kurulacak ve işletilecek olan santrale su alınacak. Su türbinlerden geçtikten sonra tekrar mevcut bulunan İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne iletilecektir. İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne gelen suların miktarında ve kalitesinde herhangi bir değişiklik söz konusu olmayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler