1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kırgız trenlerinin bakımına Lukoil yağı

Kırgız trenlerinin bakımına Lukoil yağı

Enerji Günlüğü - Rus petrol şirketi Lukoil, Kırgızistan trenlerinin bakımı için özel bir motor yağı geliştirdi.Rus petrol şirketi Lukoil, Kırgızistan...

Kırgız trenlerinin bakımına Lukoil yağı

Enerji Günlüğü - Rus petrol şirketi Lukoil, Kırgızistan trenlerinin bakımı için özel bir motor yağı geliştirdi.

Rus petrol şirketi Lukoil, Kırgızistan Demiryolları'nda yolcu taşıyan GE lokomotiflerinin bakımı için şirketin ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirdiği yüksek kalite alkalin dizel motor yağı tedariğine başladığını açıkladı. Ürün, 100.000 km kadar kilometre ile en az 180 günlük bir yağ bakım kalitesine sahip.

Açıklamaya göre Lukoil, Amerikan teknoloji şirketi General Electric'nin (GE) lokomotiflerinin bakımı için şirketin ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirdiği M-14D2 motor yağı sağlayacak.

Lukoil'in M-14D2 motor yağı, Lokomotif Bakım Ofisleri Birliği'nin API СF/CF-2 sınıflandırmasında beşinci kuşak mineral yağlarından biri. Ürün GE'nin ürünlerinde başarıyla test edildi ve GE Generation 4 Long Life onayını aldı. 

Lukoil Rus Demiryolları'nın yanısıra Türkiye ve Romanya Demiryolları'na da dizel motor yağı tedarik ediyor. Kafkas ve eski SSCB coğrafyasında ise Kırgızistan, Kazakistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan ile Çin'in Özerk Uygur Bölgesi'ne petrol satıyor. 

Lukoil, Kazakistan'da yılda 100 bin ton kapasiteye sahip karma motor yağı tesisi kuruyor. Tesisin 2018 yılının ikinci yarısında üretime başlaması bekleniyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler