1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. KırgızGaz’ın Gazprom’a bir dolara satışı tamamlandı

KırgızGaz’ın Gazprom’a bir dolara satışı tamamlandı

Enerji Günlüğü - KırgızGaz’ın temsili bir dolar karşılığında Gazprom’a satışına ilişkin anlaşma imzalandı.Kırgızistan Meclisi’nin Aralık...

KırgızGaz’ın Gazprom’a bir dolara satışı tamamlandı

Enerji Günlüğü - KırgızGaz’ın temsili bir dolar karşılığında Gazprom’a satışına ilişkin anlaşma imzalandı.

Kırgızistan Meclisi’nin Aralık ayında kabul ettiği Rusya ile yapılan anlaşma çerçevesinde Gazprom’un, KırgızGaz şirketini 40 milyon dolarlık borcunu üstlenme, doğalgaz arz güvenliği sağlama ve sektöre 600 milyon dolardan fazla yatırım yapma karşılığında sembolik olarak 1 dolara satın almasını öngören anlaşma imzalandı.

KırgızGaz Genel Müdürü Turgunbek Kulmurzayev ve Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller anlaşmayı Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Konutları’nda törenle imzaladılar.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev Gazprom Başkanı Miller’ı kabulü sırasında, KırgızGaz şirketinin Rusya’ya 1 dolara satışının ülkede çok eleştirildiğini anımsatırken, “Bu anlaşmanın detaylarını açıklamamız lazım. Gazprom şirketi bu sektöre 600 milyon dolardan fazla yatırım yapacak. Şirketin 40 milyon dolarlık borcunu üstlenecek. En önemlisi bundan sonra kış mevsiminde vatandaşlar doğalgazsız kalmayacak” açıklamasını yaptı.

Miller da, Gazprom’ın ülkede sektörün gelişmesine, modernleşmesine ve genişlemesine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler