1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kırgızistan'ın en büyük kömür madenleri ihalede

Kırgızistan'ın en büyük kömür madenleri ihalede

Enerji Günlüğü – Kırgızistan’ın en büyük kömür yatakları olan Kara-Keçe ve Min-Kuş (Ak-Ulak alanı) kömür madenleri işletim hakkı ihaleye...

Kırgızistan'ın en büyük kömür madenleri ihalede

Enerji Günlüğü – Kırgızistan’ın en büyük kömür yatakları olan Kara-Keçe ve Min-Kuş (Ak-Ulak alanı) kömür madenleri işletim hakkı ihaleye çıkarıldı.

Kırgız Cumhuriyeti Jeoloji ve Mineral Kaynaklar Ajansı, Kırgız Cumhuriyeti Hükümeti’nin Kırgızistan’ın en büyük kömür yatakları olarak bilinen Kara-Keçe ve Min-Kuş (Ak-Ulak alanı) kömür madenleri işletim hakkını ihaleye çıkardığını bildirdi. 

Yer altı kaynakların kullanımı hakkına ilişkin ihale, ‘Kara-Keçe ve Min-Kuş (Ak-Ulak alanı) kömür madenlerinin karma işletimi amacıyla yapılacak. 

SON BAŞVURU TARİHİ 15 NİSAN

İhaleye katılmak isteyen şirketlerin, evraklarını en geç 15 Nisan 2016 saat 15:00’a kadar Kırgız Cumhuriyeti Jeoloji ve Mineral Kaynaklar Ajansı’na ibraz etmeleri gerekiyor.

İhale şartları ve katılım konusunda detaylı bilgiye Ajans’ın http://geology.kg/index.php/konkursy/konkursy-2/288-karakeche-2 adresindeki iletişim bilgilerinden ulaşılabilecek. 

İhale konusu olan Kara-Keçe ve Min-Kuş (Ak-Ulak alanı) kömür madenleri Kırgızistan’ın en büyük kömür yatakları olarak biliniyor. 

PROJENİN HACMİ 2 MİLYAR DOLAR

Kara Keçe ve Min Kuş maden ocaklarının işlenmesi projesi, 1200 megavatt kapasiteli  elektrik enerjisi istasyonu ve demir yolun kurulmasını kapsıyor. Genel olarak projenin hacmi  2 milyar dolar olarak değerlendiriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler