1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kırıkkale`de 3 MW`lık GES kurulacak

Kırıkkale`de 3 MW`lık GES kurulacak

Enerji Günlüğü – Makro 1 Elektrik, Kırıkkale'de 3 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali kuracak.Makro 1 Elektrik Üretim San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından...

Kırıkkale`de 3 MW`lık GES kurulacak

Enerji Günlüğü – Makro 1 Elektrik, Kırıkkale'de 3 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali kuracak.

Makro 1 Elektrik Üretim San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesi Keçili köyü Güllük mevkiinde toplam 40.702,57 m2’lik alanda 3 adet 1 MW kapasitesinde “Makro 1 Güneş Enerji Santrali(GES)” kurulması ve işletilmesi planlanıyor.

Proje bedeli 962 bin TL olarak belirlenen, kurulacak olan her bir 1 MW gücünde solar enerji santrali için 3960 adet 255 watt solar panel ve 3 adet 30 kwatt gücünde invertör kullanılacak.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Kırıkkale Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler